Új útvonalon rendezik meg Magyarország legnagyobb szervezett vándortúráját

Idén nyáron ötödik alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legjelentősebb szervezett többnapos gyalogtúráját. A 112 kilométeres Fjällräven-vándortúrát ezúttal a Bakony és a Balaton-felvidék legszebb vidékein tartja a svéd túrafelszerelés-gyártó azzal a céllal, hogy a közösségben történő természetjárás és a vándortúrázás hagyományait idézze fel. A 2018. július 30. és augusztus 4. között esedékes ötnapos nomád élménytúrára március 12-től lehet jelentkezni.

A Vinyétől Káptalantótiig tartó 112 kilométeres távot 5 nap alatt kell teljesíteni, így átlagosan 22 kilométert tesznek majd meg naponta a résztvevők. Ahogy a korabeli vándortúrázók, úgy a Fjällräven-túra résztvevői is minden évben maguk viszik felszereléseiket hátizsákokban, és az éjszakákat sátraikban töltik. A túranapok után közös vacsora és spontán közösségi programok várják a kirándulókat a táborhelyeken.

A Fjällräven-vándortúrák során Magyarország védett tájait és nemzeti parkjait járják be a természetbarátok. Míg tavaly a Bükki Nemzeti Parkban rendezték meg a túrát, idén a Bakony és a Balaton-felvidék legszebb tájait ismerhetik meg a résztvevők. Ahogy minden évben, az indulók idén is részt vehetnek egy szemétszedési akcióban a túra során. Tavaly rekordmennyiségű, összesen 120 kilogramm szemetet gyűjtöttek össze az öt nap alatt.

Csakúgy, mint az eddigi Fjällräven-vándortúrákon, idén is az a célunk, hogy a lehető legtöbb emberrel megismertessük a vándortúrázás hagyományait, és így kovácsoljunk egy természetszerető közösséget” – mondta el Beszédes Zsolt, a Fjällräven magyarországi sales menedzsere. „A tavalyi vándortúrán közel kétszázan vettek részt, reméljük, hogy idén ezt az eddigi rekordot is felülmúljuk. A Fjällräven számára fontos a résztvevők visszajelzése, éppen ezért a szervezők idén a legkülönbözőbb igényeknek megfelelően állították össze a vándortúra menetét, szem előtt tartva, hogy egy világszínvonalú többnapos túrát nyújtsanak a jelentkezőknek.”

A teljesítménytúrákkal ellentétben a Fjällräven-vándortúrán nem a gyorsaság a legfontosabb, hanem az, hogy a résztvevők jókedvvel, biztonságban járják végig régi és új barátaikkal a 112 kilométeres útvonalat. Éppen ezért a szervezők, a svéd túrafelszerelés-gyártó Fjällräven és az Equinox Trekking Club kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlja az ötnapos nomád élménytúrát.

Az érdeklődők március 12-től jelentkezhetnek a Fjällräven-vándortúrára a https://apply.vandortura2018.hu oldalon. Az ötnapos túrára 60 000 forintért, a háromnapos túrára pedig 45 000 forintért nevezhetnek az érdeklődök. Az első 100 nevező idén 10 000 forinttal olcsóbban vásárolhatja meg az early bird nevezést a jelentkezési időszak első hónapjában. A jelentkezési díj a következőket fedezi: helyi transzfert, szállásokat a kijelölt táborhelyeken (saját sátorban), esténként egy tál meleg ételt a szálláshelyen, csomagmegőrzést a célnál, rajtcsomagot és a kötelező balesetbiztosítást.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei