Új színház és közösségi tér nyílik Ferencvárosban

Új színházat és közösségi teret nyit Ferencvárosban az Itt és Most Társulat. A Ráday utcai helyszínen elsősorban a színházi improvizáción lesz a hangsúly, de irodalmi programok, környezettudatossággal kapcsolatos workshopok, tréningek, társasjátékestek, családi mesedélelőttök és filmvetítések is lesznek.

Az Itt és Most Színház és Közösségi Tér január 24-tól 27-ig ingyenes nyitófesztivált rendez, amelynek programjában improvizációs kurzus, zenés népmesejáték, társasjátékklub, színházi előadás és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) estje is szerepel.

Az új helyszín ad otthont a FISZ líraműhelyének, amelynek tagjai közül Lukács Flóra, Makáry Sebestyén és Élő Csenge mutatkozik be a közönségnek a január 26-i est keretében, de külön blokkot szentelnek Csepregi János, Neszlár Sándor és a Margó-díjas Mécs Anna tavaly megjelent köteteinek is.

A Startfeszt programjai között szerepel egy válogatás az elmúlt évek legsikeresebb erdélyi animációs és rövidfilmjeiből, levetítik Felméri Cecília Mátyás Mátyás, Búzási Gyopár Babuka a fűben, Láng Orsolya Szezon után és Bertóti Attila Ariadné fonala című alkotását is. Emellett január 27-én, vasárnap lesz családoknak szóló improvizációs előadás.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei