Új iPhone-modellekkel robbant ősszel az Apple

Belső értesülésekre támaszkodó médiajelentések szerint az idén ősszel három új iPhone-modellt mutat be az Apple. Mindhárom az iPhone X megjelenését idézi majd, de az egyik nagyméretű lesz, egy másik pedig „olcsó” kivitelű.

A Bloomberg üzleti hírügynökség beszámolója szerint az Apple három új iPhone-modellt mutat be az idén ősszel. Az egyik egy teljesen új, nagyméretű készülék lesz 6,5 hüvelyk képernyőátlóval. Egy másik a jelenleg kapható iPhone X következő verziója lesz. A harmadik pedig egy szintén új, de olcsóbb kivitelű modell, ami azért persze átvesz néhányat nagyobb testvérei olyan innovatív funkcióiból, mint például az arcfelismerés, de a tokja nemesacél helyett alumíniumból készül.

A 6,5 hüvelykes képernyőátlós készülék mérete nagyjából megegyezik a jelenlegi iPhone 8 Plus modellével, de a teljes felülete képernyőként szolgál majd. Az iPhone X képernyőjének az átlója 5,8 hüvelyk.

Már a gyártási próbái futnak

A három tervezett modellnek jelenleg már a gyártási próbái futnak a beszállítóknál a Bloomberg belső értesülésekre támaszkodó beszámolója szerint.

Egy másik forrás, a KGI Securities már januárban jelentette, hogy értesülései szerint az Apple három új készüléket készül bemutatni. Az iPhone X következő verziója mellett egy nagyméretűt és egy olcsót 6,1 hüvelykes képernyőátlóval, OLED- helyett LCD-kijelzővel.

Az Apple a hagyományos behelyezhető SIM-kártya helyett szoftveres SIM-kártyával szeretné ellátni az új készülékeket, ennek a megoldásnak azonban a mobilszolgáltatók egy része még ellenáll. A „nagy” iPhone viszont egyes régiókban két SIM-kártyahellyel lesz kapható.

Az Apple szokásához híven nem kommentálta a készülékterveiről megjelent értesüléseket.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei