Tudományos kalandok Debrecenben

Az Agóra Tudományos Élményközpontban bárki megtapasztalhatja, hogy a tudomány lenyűgöző, kalandokkal teli és szórakoztató! Egy modern játszótér, ahol a látogatók bepillanthatnak a fizika, a kémia, az orvosbiológia, a hidrobiológia, a környezettudomány, a botanika és a robotika rejtelmeibe, a csillagdában és a planetáriumban pedig tanulmányozhatják az égi jelenségeket.

Az interaktív játékok, a látványos kísérletek és az izgalmas ismeretterjesztő programok új élményeket és igazi kikapcsolódást jelentenek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az Agórában nem képletekből és grafikonokból tanulható a tudomány, hanem rakétákból, fénykardokból, mágneses ágyúból, 3D-s térképpé alakítható homokozóból. A repülő tükör, a piruett, a biciklizés a magasban gyerekjátékoknak tűnnek, de a mögöttük rejlő tudomány felfedésével a móka és a rácsodálkozás új szintjét nyitják meg a felnőttek előtt is. Miközben a kisebbek a játékra koncentrálnak és az önfeledt kikapcsolódás mögött észrevétlenül formálódik bennük a természettudományos gondolkodásmód, addig a felnőttek újra gyermeknek érezhetik magukat.

Interaktív tér

A keleti régióban egyedülálló központban található az ország egyik legnagyobb mobil digitális planetáriuma is: egy hatalmas kupola, amely alá akár 40 néző is befér. A planetáriumban a csillagászok az Agóra számára összeállított saját készítésű műsoraikat vetítik csillagképekről, bolygókról és az egész univerzumról. A modern digitális planetárium alkalmas félgömb alakú, úgynevezett teljeskupolás-filmek vetítésére is, a kép 360 fokban veszi körül a nézőt, így páratlan moziélményt jelent.

Az Agóra a Debreceni Egyetem botanikus kertjében épült. Ez a természetközeli elhelyezkedés remek lehetőséget biztosít az élővilág bemutatására, megismerésére. Az élményközpont látogatói belépőjegyükkel tehetnek egy sétát az arborétumban, megtekinthetik a pálmaházat, az orchidea- és kaktuszgyűjteményt is. A botanikus kert felfedezéséhez segítséget nyújt az Agóra játékos feladatlapja.

Fizikashow

Akár ez is tetszhet A szerző további művei