Tovább hűl a levegő

Mínuszokra, hóra is készülni kell a jövő héten

Húsvéthétfőn a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan, főleg a Dunántúlon és a főváros környékén várható záporeső, zivatar, illetve jégdara. Napközben időnként megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire plusz 1–6 fok között, északkeleten néhol mínusz 1, 0 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12–16 fok között valószínű.

Kedden helyenként erős szél lehet. Emellett többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég és több helyen várható eső, zápor. A leghidegebb órákban általában plusz 2–6 fok lehet, de keleten néhol gyengén fagyhat. A nappali maximumok 8–13 fok között alakulnak. Szerdán sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, a hegyekben, illetve késő délutántól elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is lehet havas eső, havazás. Emellett nagy területen viharossá fokozódhat a szél is. A minimumhőmérséklet 0–5 fok, a maximum hőmérséklet 3–10 fok között várható.

A leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, s néhol még napközben is csak plusz 3 Celsius-fokig melegszik a levegő. Emellett sokszor borús, csapadékos lesz az idő, több helyen havazhat is.

Csütörtökön is nagy területen lehet viharos a szél. Túlnyomóan borult lesz az ég, kezdetben többfelé várható eső, zápor, a hegyekben, illetve elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is havas eső, havazás, majd délutántól gyengül a csapadékhajlam. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, napközben plusz 3–10 fok között alakul a hőmérséklet. Pénteken elszórtan várható záporeső, elsősorban a hegyekben helyenként hózápor, s többfelé lesz erős a szél, de már több-kevesebb napsütés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 6–11 fok között valószínű.

A hétvégén akár már újra 14 Celsius-fokot mutathat a hőmérő, de többnyire esőre számíthatunk Fotó: MTI/Varga György

Szombaton változóan felhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, néhol záporesővel, helyenként erősödhet meg a légmozgás. A minimum hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. Napközben 10–15 fokig melegszik a levegő. Vasárnap elszórtan várható záporeső, de emellett megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 0–6 fok lehet. A nappali maximumok 10–15 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei