Tömegjelentkezés a masters vizes világbajnokságra

Több mint tízezren neveztek már a magyarországi vizes vb-t követő sporteseményre

Több mint tízezren neveztek már a magyarországi vizes világbajnokságot követő, augusztus 7. és 20 között rendezendő masters-világbajnokságra.

A szervezők tájékoztatása szerint eddig – a kísérő személyekkel, edzőkkel együtt – 87 országból összesen 10 122-en, csak a sportolókat tekintve több mint 8700-an regisztráltak. A 25 évnél (vízilabdában 30 évnél) idősebb sportolók számára kiírt világversenyen a szervezők szerint akár 10–12 ezer sportoló, korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnok vagy hobbisportoló vesz majd részt.

A versenyzők számára a jelentkezés június 29-én zárul, így a hazai rendezésű masters-vb akár minden idők legtöbb indulójával rajtolhat el, mert addig megdőlhet a 2012-es riccionei rekord, ahol is 12 671 résztvevőt jegyeztek fel.

Öt és félezren már biztosan indulnak az úszás versenyszámaiban a Duna Arénában és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Rendkívül komoly érdeklődés mutatkozik bizonyos számok iránt, például a férfi 50 méter gyorson 1200-nál, 100 méter gyorson pedig 1000-nél is több nevezést regisztráltak.

Öt és félezren már biztosan rajtkőre állnak az augusztusi masters vizes világbajnokságon Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A vízilabdacsapatok nevezési procedúrája lezárult, betelt az előzetesen kijelölt 120 csapatban maximalizált létszám. A vízilabdázók mezőnyében igazi világsztárokat láthatnak a nézők a Margitszigeten. Bejelentette indulását Drávucz Rita korábbi világ- és Európa-bajnok, a férfitornán pedig – Kemény Dénes irányítása mellett – vízbe ugrik a Millennium csapat, amely a 2000 és 2008 között három olimpiai aranyat nyert magyar válogatott tagjaiból áll. A masters-világbajnokságot augusztus 7. és 20. között rendezik.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei