Tökéletlenek a Centrál Színházban

Budapesten december közepétől először lesz látható David Lindsay-Abaire Tökéletlenek című darabja. A Pulitzer-díjas amerikai drámaíró fekete humorú, fergeteges komédiáját a Centrál Színház mutatja be december 14-én Pokorny Lia, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Schmied Zoltán főszereplésével, Szikszai Rémusz rendezésében.

Igazi kikapcsolódás, jó kis év végi szórakozás a Tökéletlenek, mindenkinek ajánlható, aki szereti a meglepő helyzeteket, mulatságos szituációkat. A Centrál Színház előadása nem egy hagyományos komédia, aminek a végén ott a feloldás – nyilatkozta Szikszai Rémusz, aki most először dolgozik a Centrálban. Mint elmondta, reményei szerint a nézők sokat nevetnek majd a komikus jelenteken, és a végén elszorul a torkuk, s a figurákban egy picit magukra is ismernek. A humorral teli, mégis szívbe markoló történet egy szélütéses nagymama, egy amnéziás anya, egy skizoid pasas, egy kamasz, aki kicsit sokat füvezik, egy szökött rab, egy drogos körül zajlik, ám semmi nem az, aminek látszik, és senki nem az, akinek mondja magát.

Claire, az anya (Pokorny Lia) minden reggel úgy ébred, hogy az agya minden információt törölt. Szerencsére minden reggel megérkezik a férje, és elmondja, hogy a narancslét nem szereti, de a kávét igen, hogy van egy tinédzser fiuk, illetve azt, hogy ezt a beszélgetést minden reggel megismétlik. Egy nap azonban, miután a férj távozik, egy símaszkos férfi bújik elő az ágy alól, és így szól: „Tyak femmi pánik! Megföktetlek innen!” „Kéfőbb lef idő mindent elmagyarávni. Moft tünéf!”

Rudolf Péter így jellemezte az általa játszott figurát: lelki és testi hibák sokasága rejlik benne, egyszerre sánta, félvak, süket és még beszédhibás is. Egy ürge, aki nem tudja kezelni az indulatait és folyamatosan kétségbeesett harcot folytat önmagával. Közben szerelmes III. Richárd, csak nem olyan intelligens, s ez a gyenge pontja. Egyszerre szórakoztató és drámai alak, csakúgy, mint az egész darab.

Nagy-Kálózy Eszter úgy érzi, hogy az egyik legdrámaibb szerep az övé. Egy lányáért aggódó, agyvérzéses nőt alakít, aki bár minden dolgoknak tudója, birtokában van az igazságnak, de önmagába van zárva, hiába akar kommunikálni a világgal, nem tud. Szédítő humora van annak, ahogy beszél, miközben a helyzet maga kínzó, feszültséggel teli – nyilatkozta.

A kisebb szerepekben Rada Bálintot, Botos Évát és Vári-Kovács Pétert láthatjuk, a díszleteket Bagossy Levente, a jelmezeket Kiss Julcsi tervezte.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei