A tökéletes megjelenés három titka

Neked is van olyan ismerősöd, aki mindig mindenhol tökéletesen néz ki? Mindig csinos, sosem túl sok vagy túl kevés, pont annyi, és pont olyan, amilyen az adott alkalomhoz illik. A legidegesítőbb, amikor ezek az emberek azt mondják, á csak felkaptam valamit. Persze, te pedig fél napot töltesz a tükör előtt, háromszor ki-be pakolod a ruháidat, majd még egyszer, amikor rájössz, nincs hozzá illő cipőd, és mire odaérsz, már fáradt vagy, nyúzott, kedvetlen. Mi a titok?

Valójában 3 dologra van szükség a tökéletes, letisztult megjelenéshez: jó frizura, szép smink és érdekes kiegészítők.

A frizurára igenis szánni kell!

A jó frizurára érdemes szánni, leginkább időt, és igenis, egy kicsivel nagyobb összeget is, mint amennyit eddig szántál rá. Meglátod majd megéri, hiszen egy jó fodrász segít kiválasztani az arcodat kiemelő fazont és hajszínt is. Ez nagyon fontos, mert a jó szín fiatalít, szép arcszínt ad, kiemeli a szemet, a fazon pedig keretet ad hozzá. Plusz, te is be tudod magadnak otthon szárítani, fésülni, így mindig rendezett lesz – nem csak a hajad –, a kisugárzásod is.

Ragyogás sminkkel

A smink szintén kényes téma, érdemes lehet egyszer elmenni egy sminkeshez tanácsadásra, aki megmutat egy egyszerű, neked való sminket. A jó smink lényege a megfelelő alapozás, a száj, szem, megfelelő kiemelése. A sminknek ki kell emelni a szépséget és nem elfedni azt, mondta Esteé Lauder. Sokan félnek, ódzkodnak a sminktől, pedig, ha az arcodat szépen kiemeled, üde, kipihent lesz a fellépésed és ragyogni fogsz mindenütt.

Kiegészítők minden eshetőségre

A kiegészítők pedig, feldobnak bármilyen ruhát. Ezért aztán, ha rohanásban is vagy, elég ha felkapod a fehér inget a farmerrel, felveszel hozzá egy színes sálat vagy egy feltűnő, izgalmas nyakláncot és máris egyedi és különleges lettél. Ha épp bizonytalan vagy, kapaszkodj bele a kedvenc színes táskádba, válassz egy színben hozzá illő gyűrűt és máris erős, magabiztos benyomást keltesz. Különleges alkalomra készülsz és szeretnél kitűnni kicsit? Végy egy nagyobb, csillogós, feltűnő fülbevalót, ami kihangsúlyozza a tekinteted, és máris te leszel az est fénypontja. Vagy épp ellenkezőleg, rossz napod van és elmenekülnél mindenki elől, bújj el egy elegáns napszemüveg mögé.

Az egyszerűség, letisztultság tesz egyedivé, mert nem el, hanem rád és az egyéniségedre tereli a figyelmet. A jelszó tehát, amikor pánikolva túlkombinálod a ruháidat: csak egyszerűen. Ahogy a költő is mondaná: Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.

Fotók: Shutterstock

Stílusvadászattal kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: stílusvadász

Akár ez is tetszhet A szerző további művei