Tied a világ! Fergeteges házibuli Illés-dalokkal

Megkezdték az olvasópróbáit a Tied a világ! című zenés társasjátéknak a soproni Petőfi Színházban. Az előadás egy fergeteges házibulival tiszteleg az Illés zenekar pályafutása előtt. A színpadon Feke Pál, Vastag Tamás, Mikó István, Demeter Helga, Savanyu Gergely, Papp Attila és Marosszéki Tamás látható, ők éneklik a legendás slágereket. A bemutató április 13-án lesz.

Feke Pál – aki az eredeti, játékszínes produkció rendezőjének és a librettó írójának, Szente Vajknak a munkáját művészeti vezetőként állítja a színpadra – elmondta: nagy örömmel érkezett újra Sopronba. A Zene, New York, szerelem című romantikus musical és a The Blues Brothers – The Hungarian Show című produkció után a Tied a világ! műsorra tűzése a harmadik állomása annak, hogy újra produkciós és művészeti vezetőként az ő irányításával készülhet előadás. Az pedig nagy öröm számára, hogy az általa kedvelt, tisztelt és szeretett Mikó István elvállalta a darabban Pista, a szomszéd szerepét.

Az előadás gyakorlatilag az öt évvel ezelőtt, a fővárosi Játékszínben született előadás úgynevezett replikaverziója soproni szereposztással. A történet szerint gyakorlatilag önmagukat alakítják a szereplők egy fergeteges házibuliban. Feke Pál azt kérte a színészektől, hogy elegánsan, könnyedén vonják be a nézőket ebbe a közös koncertszínházi előadásba, amelynek központjában az Illés zenekar húsz legismertebb dala áll. Így többek között felcsendülnek majd a Ne gondold!, az Amikor én még kissrác voltam, a Rock and roll Rézi, Az utcán, a Good bye, London, a Little Richard, a Még fáj minden csók című örökzöldek is. Ezek a dalok pedig generációkat kötnek össze a nézőtéren is.

Erre az alkalomra áll össze a hazai zenészszakma kiválóságait felvonultató Tied a világ! együttes, amelynek vezetője és dobosa Szörényi Örs, Szörényi Levente fia, aki először 1984-ben lépett fel együtt édesapjával, a Búcsú című Fonográf-koncerten. Ekkor 13 éves volt és a Little Richard című számba szállt be. Majd Pásztory Zoltán halála után az Illés negyvenéves születésnapjakor Csíkszeredában és a Sziget Fesztiválon már ő ült a dobok mögött 2006-ban.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei