Tegyünk meg mindent a nőkért és az édesanyákért!

A Magyar Női Unió szeretettel és tisztelettel köszönt minden édesanyát – és velük együtt minden hölgyet!

Mert ezen a szép ünnepen mindenkihez szeretnénk szólni. Azokhoz is, akik még csak lesznek édesanyák, és azokhoz is, akiknek ez – bármilyen okból kifolyólag – nem adatott meg.

Alapelvünk, hogy senkit meg nem különböztetünk. Az elfogadás, a megértés, a segítés, a tájékoztatás és az oktatás több szintű módszereit felhasználva állunk a különböző élethelyzetben és életkorban lévő hölgyek mellé. Mindezt pedig olyan szakembergárdával és minden tekintetben támogató partnerek segítségével tesszük, akik értékes tudásukkal és hasznos tapasztalatukkal járulnak hozzá küzdelmes tevékenységünkhöz, a magyar nők és a magyar édesanyák mindennemű segítéséhez.

Abban hiszünk, hogy a nemzet ereje a családokban rejlik, a családok ereje pedig a nőben, az édesanyában. A Magyar Női Unió felelőssége és feladatvállalása, hogy mindent megtegyen a nők hétköznapi szerepvállalásaikhoz szükséges belső erő megtartásáért. Akkor is, amikor egy nagyvállalat élén állva, az óriási felelősség miatt nem lehetnek otthon a beteg gyermekük mellett, vagy akkor is, amikor a vidék kihívásaival és az időjárás kiszámíthatatlanságával állhatatosan küzdve bizonytalan a gazdaságuk, a megélhetésük napról napra. Valljuk be, nőnek lenni sokszor szembe menni a lehetetlennel és szüntelenül megmaradni erős édesanyának – ma sem könnyű feladat.

Fontos a segítségnyújtás, a célkitűzés, a perspektíva és a biztonságérzet. Azonban köszönetet kell mondjunk az egyre támogatóbb családpolitikáért és a nőkkel való megállapodás lehetőségének megteremtéséért. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy a magyar nemzet az édesanyák és a nők aktív szerepe és bevonása nélkül csak féllábú.

Hiszünk abban, hogy ha testileg, lelkileg és a szellemi tudás tekintetében programjainkkal, előadásainkkal, konferenciáinkkal segítjük és megtartjuk a nők harmóniáját és stabilitását, akkor olyan belső erőre tudnak szert tenni, mely minden téren hozzátehet a fejlődéshez és az értékteremtéshez. Legfőképpen úgy, hogy képessé válnak a követendő példamutatásra a következő generáció számára. Mert a jövő és a magyar nemzet kulcsa a lányaink és fiaink kezében van, az értük való felelősségé pedig itt és most, mindannyiunkéban.

Tegyünk meg hát mindent a nőkért, tegyünk meg mindent a jelen és a jövő édesanyáiért – maximálisan tiszteletben tartva és támogatva a férfiak szerepeit otthon és a munkahelyen.

Ültessünk magokat, gondozzuk és tanítsuk őket hittel és felelősséggel, mert a jó termésre szükség van! Tegyük ezt abban a biztos tudatban, hogy Isten szívének legragyogóbb műve az anyai szeretet!

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei