Tavaszi bringatúrák

Tárlatvezetések két keréken

Izgalmas biciklistúrákkal várják a látogatókat a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a májusi hétvégeken. Minden nap más-más téma mentén tekerhetnek körbe a múzeumon muzeológusok vezetésével a résztvevők. Így olyan helyszíneket is felfedezhetnek, melyek a mindennapi látogatók szeme előtt rejtve maradnak. A túrákon kifejezetten a gyerekek és a felnőttek számára is kedveskednek egy-egy érdekes témával.

Május 11. 11 óra: Malomtúra

Jelentkezési határidő: 2019. május 9. 16 óra. A túra során a múzeum különböző típusú malmait (kézi-, vízi-, szél-, szárazmalom) járhatják végig a látogatók. Többségüket működés közben is megnézhetik, miközben kiderül, hogyan lesz a búzából kenyér és mitől „ördöngös” a molnár.

Május 12. 11 óra: Templomtúra

Jelentkezési határidő: 2019. május 9. 16 óra. A látogatók muzeológus vezetésével végigjárhatják a skanzen szakrális épületeit, gyönyörködhetnek a református templom festett kazettáiban vagy a görögkatolikus templom ikonosztázában. A túra végére a harangok „titkos nyelvére” is fény derül.

Május 18. 11 óra: Mesterségek nyomában

Jelentkezési határidő: 2019. május 16. 16 óra. Tematikus túránkon felkeressük a múzeum műhelyeit, megnézzük, mit csinált a molnár, hogyan dolgozott a kékfestő vagy a kovács.

Május 19. 11 óra: Élet a fronton túl

Jelentkezési határidő: 2019. május 16., 16 óra. Az 1914 és 1918 között zajló első világháború gyökeres változásokat hozott, amely a vidék mindennapi életét sem hagyta érintetlenül. Túránkon a múzeum enteriőrjeiben megjelenő első világháborús emlékeknek és történeteknek eredünk a nyomába.

Május 26. 11 óra: Mákszem és Gubó túra

Jelentkezési határidő: 2019. május 23. 16 óra. A skanzen mesekönyvére épített tematikus biciklis túrán a családok végigjárhatják, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a skanzen területén. Megismerkedhetnek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, Palikával, a vízimalom macskabaglyával és a két pásztorkutyával, Mákossal és Gubával.

Május 26. 14 óra: Gyereknapi meglepetéstúra

Jelentkezési határidő: 2019. május 23. 16 óra. A gyereknapon meglepetéstúrával kedveskedünk a kisebbeknek és a nagyobbaknak.

Információk a túrákhoz:

A túrák hosszúsága kb. 1,5 óra. Maximális létszám 25 fő/túra.

Részvételi díj: felnőtt: 500 Ft/fő, gyerek: 250 Ft/fő (6–18 éves korig). A múzeumba ezeken a napokon a normál nyitvatartás jegyárai érvényesek.

Biciklibérlés: a múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség. A bérlés díja 600 Ft/bicikli.

Regisztráció: a programon a részvétel minden esetben előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz kérjük, küldjék el kitöltve a regisztrációs lapot.

További információk: (06-26) 502-537 (nyitvatartási időben).

Akár ez is tetszhet A szerző további művei