Tavasszal újraindulnak a programok a Fény utcai piacon

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén már szinte egész éves programsorozattal készül a Fény utcai piac a vásárlóinak. A „programnaptár” sűrű, a rendezvények már tavasszal várják a látogatókat. A piac is megünnepli a magyar költészet napját, lesz húsvéti tojásfestés, gyereknapi programok és számos más izgalmas esemény, valamint a már jól ismert jótékonysági akció is.

A Fény utcai piac ebben a formájában tavaly ünnepelte huszadik születésnapját, és ennek apropóján több hónapos programsorozattal mondott köszönetet a vásárlóknak. A gyerekeknek és felnőtteknek szervezett események óriási sikert arattak, éppen ezért a piac úgy döntött, idén is számos programot kínál a vásárlóknak, így aki betér, a megszokott széles kínálat és különleges termékek mellett akár bohóccal, érdekes foglalkozásokkal vagy éppen magyar versekkel találkozhat.

A gyerekek és felnőttek kedvében is jár a piac

Áprilisban a magyar költészet napján magyar versek hangzanak majd el a piacon, illetve lesz húsvéti tojásfestés is. Májusban egy szép kezdeményezést terveznek az esélyegyenlőség napjára. Szintén májusban gyereknapi programok lesznek, emellett az édesanyákról sem feledkeznek meg, így a hónap első szombatján őket kényeztetik majd különféle meglepetésekkel. A nyári hónapokban akrobata- és jógaóra várja majd a látogatókat, de kézműves foglalkozások, lufihajtogatás, arcfestés és csillámtetoválás is „terítékre kerül”. Az egyes programok napi pár órán át, mások folyamatosan, több héten át tartanak. Ilyen a már másodjára megszervezett húsvéti jótékonysági akció is, ami tavaly is látványos eredménnyel zárult. „Azt valljuk, hogy a segítségre nemcsak karácsonykor van szükség, ezért egy évben többször is szervezünk gyűjtést. A piac területére már kihelyeztük a dobozokat, az adományként felajánlott játékokat, ruhákat, tartós élelmiszert a Gyermekétkeztetési Alapítvány juttatja majd el azoknak, akiknek a leginkább szükségük van rá” – mondta Kiss Ferenc, a Fény utcai piac ügyvezető igazgatója.

A programok a piac területén megtalálható plakátokon követhetőek.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei