Taroltak a budapesti szállodák a Condé Nast Traveleren

Közép-Európa legjobb szállodájának a budapesti Aria Hotelt választották az olvasók. A világ egyik vezető turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler az idén is összeállította a legjobb hotelek toplistáját. Az Aria Hotel Budapest a régió első számú szállodái között eddig mindig a csúcson szerepelt, 2016 után az idén már másodszor zsebelte be az aranyérmet.

A Condé Nast Traveler listavezető helyein szerepelni azért is hatalmas elismerés, mert a döntést maguk az utazók hozzák meg saját élményeik alapján. Idén csaknem 430 000 olvasó töltötte ki az értékelést.

Az idei, 15-ös toplistán hét budapesti szálloda szerepel:

  1. Aria Hotel Budapest 97,94 ponttal
  2. Sofitel Budapest Chain Bridge 97,77 ponttal
  3. Hotel Bristol, Bécs 97,62 ponttal
  4. Park Hyatt, Bécs 96,94 ponttal
  5. Kempinski Hotel Corvinus, Budapest 96,43 ponttal
Aria Hotel Budapest

Az Aria Hotel Budapest a Library Hotel Collection szállodacsoport 2015-ben nyílt budapesti tagja. A tematikus hoteleiről és egyedi karakterű épületeiről ismert márka a hangsúlyos New York-i és torontói jelenlét mellett elsősorban a közép-európai régióban terjeszkedik.

A Condé Nast Traveler idei toplistáján a luxusmárka egy másik, szintén zenei tematikájú szállodája is elismerésben részesült: az 51 szobás prágai Aria Hotel a tavalyi 19. helyezés után a 7. lett a régiós rangsorban.

Henry Kallan tulajdonos Library Hotel Collection szállodacsoportja, az Aria Hotel Budapesttel együtt hét luxushotelből áll, köztük a 2018-ban nyílt Hotel X Toronto nevű 404 szobás városi resorttal. A Manhattanben, Prágában és Budapesten működő európai stílusú boutique-hotelek mindegyikének megvan a jellegzetes karaktere és bája.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei