Tanösvényt alakítanak ki a Hármashatár-hegy népszerű túraútján

Tanösvényt alakít ki a Pilisi Parkerdő Zrt. a budapesti Hármashatár-hegy népszerű túraútján, a Guckler Károly sétányon.

Guckler Károly erdőmester a 19–20. század fordulóján a fővárosi kopárok beerdősítésével szerzett múlhatatlan érdemeket, ezért nem véletlen, hogy a Hármashatár-hegy térségében több turisztikai létesítmény is őrzi a nevét. Ezek közül az egyik a hegy keleti oldalán futó, végig szintben vezetett turistaút, amin a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének szakemberei egy interaktív tanösvényt hoznak létre. Az őszre befejeződő beruházás célja, hogy a 21. századi technológiák használatát ötvözze a természetjárással, ezzel is biztatva a főváros lakosságát az erdei kirándulásokra.

Guckler-szikla

A fejlesztés mostani fázisában az erdészek kilátópontokat alakítanak ki, hogy ismét megnyissák az útról korábban csodálatos panorámát a látogatók előtt. A kilátópontok kialakítása után az útszakasz eredeti formájában ismét látogatható lesz, megtartva azt a földútjelleget, ami miatt a kedvelt nyomvonalnak számít a terepfutók körében.

A kialakítandó tanösvény nemcsak a környék természeti értékeit mutatja majd be, hanem az ismét látványos panorámával rendelkező turistaúton archív fotók, videók és interaktív játékok segítségével a térség történetébe vezető időutazásra is meghívja a látogatókat.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei