Táncoló babszemek

A napokban jelent meg Knap Zoltán fotóriporter könyve Táncoló babszemek címmel. Ezúttal csaknem kétszáz képben mutatja be egy néptáncegyüttes életét. Az Újbudai Babszem Táncegyüttes fellépései mellett természetesen a kulisszák mögé is benézhetünk. A színfalak mögött a gyermekek nemcsak izgatottan készülnek, néha egy-egy csintalanságnak vagy könnycseppnek is tanúi lehetünk.

Könyvborító

A könyvben látható képek az együttes elmúlt öt évének fellépésein készültek. A felvételeken jól kirajzolódik, hogy a gyermekek mindig nagy örömmel mutatják be a megtanult táncokat, szívesen veszik fel a különböző, tájegységeinkre jellemző népviseletet.

Nagy izgalommal állnak a zsűri elé a csoportos táncversenyeken

Nagy izgalommal állnak a zenekar, vagy akár a zsűri elé a szóló és csoportos táncversenyeken, mely megmérettetéseken több táncos is kiválóan helyt állt.

A gyermekek többsége a tánccal nagyon sok mindent kifejez

A gyermekek többsége a tánccal nagyon sok mindent kifejez, ezt próbálja meg bemutatni Knap Zoltán objektíve. A tánc ugyanakkor segíti is őket az iskolai tanulás során. A gyermekek egyébként Tímár Sándor módszere alapján tanulnak. Így a tánc számukra csak játék és szórakozás. Még a legnehezebb lépéseket is képesek önfeledten, a tanulási nehézségekről megfeledkezve, játszva megtanulni.

A tánc számukra csak játék és szórakozás

Kultúrával kapcsolatos cikkeinket ezen linken tudja elolvasni: kultúrkaland

Akár ez is tetszhet A szerző további művei