Táncfesztivál Miskolcon

Fleshmobbal reklámozták a fiatalok a rendezvényt a borsodi megyeszékhelyen

Hagyományteremtő céllal idén először rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. A tánc határokon átívelő közös nyelv a világ minden pontján, a kortárs mozdulatművészet pedig ma a legizgalmasabb műfaj. Az április 25–29. között megrendezésre kerülő fesztiválra neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg a Miskolci Balett, akiknek színvonalas produkciói bebizonyítják a nézők számára, hogy a kortárstánc nem egy elvont, megfoghatatlan valami, hanem szórakoztató, érdekes és mindenki számára érthető színházi élmény.

A Miskolci Balett tagjainak és diákoknak a 2017. április 25-én kezdődő Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált népszerűsítő flashmobja Miskolcon a Szinva teraszon Fotó: MTI/Vajda János

Magyarországon számos balettfesztivált rendeznek, ám arra még nem volt példa, hogy egy időben öt ország táncosai mutatkozzanak be produkciójukkal. Miskolcon fellép majd a francia Company Soul Sity, a német Performing Group, a lengyel Moving Out, az olasz Compagnia TPO társulata, a magyar Feledy Projekt, a kecskeméti City Balett, a Trojka Színházi Társulás és természetesen a Miskolci Balett is. Kozma Attila, a Miskolci Balett művészeti vezetője azt mondta: a fesztivál négy napja alatt minden korosztály, gyerekek, kamaszok, felnőttek megtalálják a számukra izgalmas előadást.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei