Találj rejtett üzeneteket a fővárosban!

Téged melyik talál meg? Vidd magaddal, tedd a pénztárcádba, építsd be az életedbe! Ha pedig már nincs rá szükséged, add tovább egy idegennek!

Október 26-ra, szombatra virradóra motivációs idézetek és játékos feladatok lepik el a budapesti közterületeket. A csodálatos gondolatokat, motiváló kihívásokat névjegykártya-nagyságú laminált lapokon keresd! Megbújhatnak bárhol: lóghatnak egy faágon a Városligetben, egy padon a Duna-korzón, a Bálna és a Művészetek Palotája környékén, a Batthyány térnél, a Margitszigeten a szökőkútnál, de az is lehet, hogy éppen a te postaládádban landolnak majd. Az akció célja, hogy felhívják a figyelmet a gondolat erejére, és hogy felgyorsult és elanyagiasodott világunkban a szeretet az, amire az új világunkat építhetjük.

– Fejben dől el! Talán már te is hallottad ezt a mondatot. A saját életemben tapasztalom, hogy ez nem csak egy odadobott mondat, hanem jelentősége van annak, hogy milyen gondolatok cikáznak a fejünkben. Ezért jött létre ez az akció, hogy kezdjük el használni, az életünk részévé tenni azt az üzenetet, amire rábukkanunk – mondja Mészáros Ivana life & business coach, az akció megálmodója. Úgy véli, az általa összeválogatott üzenetek, kis egyszerű feladatok mindegyike célba talál, mindenki megtalálhatja benne azt a mögöttes tartalmat, amely a saját életére vetítve igazolható, ami cselekvésre késztetheti.

A nagy írók és gondolkodók idézeteit és az általa kitalált játékos kihívásokat laminált kártyákra nyomtatta ki és barátai segítségével rejtette el Budapest legfrekventáltabb helyein.

Közös játékból közösségformáló erő

– Közös játékra hívom a Budapesten élőket és átutazókat! Azt gondolom, már önmagában az is izgalmas lesz, ha megtalálnak egy üzenetet, az pedig hab a tortán, ha akár csak egyszer is használják a nap folyamán; elgondolkodnak rajta, az alapján tesznek valamit. Azt javaslom, tegyék el a pénztárcájukba, a telefontokjukba, pillantsanak rá, olvassák el újra és újra és figyeljék meg, melyik az a pillanat az életükben, mikor cselekvéssé formálhatják, és csinálják – magyarázza Mészáros Ivana.

A játéknak azonban itt még nincs vége. Ha az üzenet tulajdonosa úgy érzi, neki már nincs szüksége az idézetére, vagy személyiségfejlesztő feladatára, bátran továbbadhatja egy, az utcán vele szembejövőnek, hogy a szeretet ereje őt is tovább lendítse az esetleges akadályokon. A lifes & business coach hisz abban, hogy az ilyen apró figyelmességek is hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy olyan új világot teremtsünk, amely a szeretet szilárd alapjaira épül.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei