Tágabbra nyitja kapuit a Seniorplus Expo – meglepetésekre készülnek a szervezők

Az év egyik legrangosabb találkozójának ígérkezik november 23–24-én a Seniorplus Expo, amely idén tizedik alkalommal nyitja meg majd kapuit Budapesten a BOK Sportcsarnokban. Már lázasan folynak az előkészületek, hiszen nemcsak kiállítók és a fellépők névsora bővül, de számos érdekességgel rukkolnak majd elő a rendezők – mondta el a seniorplus.hu-nak Galisz Tamás, a Seniorplus Expo főszervezője.

 Újdonság, hogy idén nemcsak a nyugdíjasokat, hanem már az ötven évhez közeli látogatókat is várja a Seniorplus Expo. Hiszen ma már egyre több fiatal nagymama, illetve nagypapa érdeklődik az olyan kiállítások és rendezvények iránt, ahol nemcsak kulturális, egészségmegőrző, de más színes programokat, szolgáltatásokat is kínálnak – mondta el a Seniorplus Expót szervező Feszt-House Kft. vezető tanácsadója. Galisz Tamás hozzátette, hogy ennek jegyében a programkínálatot is úgy szeretnék bővíteni, hogy abban már ne csak a nyugdíjas, hanem a fiatalabb, 50+-os korosztály is találjon magának szolgáltatást. Ezt tükrözi a névváltoztatás is, így a korábbi Nyugdíjas Expo idén már Seniorplus Expo néven debütál. Természetesen a korábbi hagyományoknak megfelelően a szervezés folyamán az idén is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy miként eddig, úgy mind az aktív idős korhoz, mind a pihenéshez megfelelő programokat tudjanak kínálni.

A Seniorplus Expóra ezúttal is több száz kiállítót várnak. A termelői piac idén is a megszokott kínálattal várja mindazokat, akik a kiváló magyar minőséget keresik és közvetlenül a termelőtől szeretnének vásárolni. Most is leparkol a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt szűrőkamion, amelynek minden évben nagy sikere van, hiszen itt egy helyen végzik el a komplex vizsgálatokat a szakemberek. A rendezvény alatt naponta több százan nem csak a komolyabb betegségeket előzhetik meg ha részt vesznek ezeken a vizsgálatokon, de átfogó képet is kaphatnak az egészségi állapotukról. Az európai viszonylatban is elrettentő statisztikai adatokat nézve sajnos Magyarországon még mindig nem elég hangsúlyozni, hogy el kell menni minden évben a különböző szűrésekre, mert a vizsgálatokkal megelőzhetőek a leginkább veszélyeztetett betegségek. Amennyiben bármit kiszűrnek, további segítséget is nyújtanak a szakemberek.

A rendezvényre látogatók megismerkedhetnek számos olyan szolgáltatással és termékkel, amelyek az egészségmegőrzést, a jó életminőség megtartását teszik lehetővé. Kedvezményes gyógyüdülési ajánlatok közül is válogathatnak: a jelentős gyógyfürdők mellett számos hotel és szállásvezető is kitelepül. Az idősügyi szervezetek pedig, ahogy minden évben, úgy most is rengeteg érdekes szakmai és közönségprogrammal készülnek az eseményre.

Mozogni is lehet majd

2018 a mozgás éve – ez pedig a Seniorplus Expo programjaiban is tükröződik majd. Egy orvosszakmai ajánlás szerint minden nap tízezer lépést kell megtenni, ami nagyjából 6,5 kilométert jelent. Nem biztos, hogy ez mindenkinek elsőre sikerülni fog, de az ember már azzal is sokat tesz az egészségért, ha kicsit aktívabb életet él. Erre próbálja a Béres Gyógyszergyár is buzdítani a lakosságot. Sőt, az expón idén is megjelenő cég már 28 éve igyekszik különböző termékeivel hozzájárulni az egészséges élethez.

Kolbászfaluval várják a békéscsabaiak a nagyközönséget

Az esemény egyik leglátványosabb része mindenképpen a kolbászfalu lesz, amennyiben sikerül valóra váltani a terveket. Békéscsaba idén nagyszabású, egész éven át tartó programsorozattal ünnepli újratelepítésének 300., várossá válásának 100. évfordulóját. A város életében ezért számos kiemelt esemény lesz a Seniorplus Expóig. Július elején „időutazás-fesztivált” rendeznek: a Szent István téren megidézik az 1718-as betelepülést, a régi nagy piactér és az egykori korzó hangulatát, berendezik a csabai mesterségek utcáját, valamint megtartják a Csabáról elszármazottak találkozóját. Augusztus 20-án avatják fel a Szent István-szobrot a főtéren. Szeptemberben várostörténeti vetélkedőt rendeznek, novemberben pedig ünnepélyesen felszentelik a felújított evangélikus nagytemplomot. Az emlékévet egész évben kísérőprogramok színesítik, így a Seniorplus Expóra látogatók is jobban megismerhetik a város történetét és természetesen bepillantást nyerhetnek kulturális életébe is. Békéscsaba gasztronómiai különlegességgel, igazi „csabaikummal” is büszkélkedhet, a világhírű csabai kolbászt a tervek szerint az expón is megkóstolhatják az érdeklődők.

Az idén a nagy sikerre való tekintettel ismét a színpadon lesz Soltész Rezső

Idén először: csemege a lóerő szerelmeseinek

A tervek szerint a lóerő szerelmeseire is gondolnak idén a szervezők. Ha nem is lesz technikai sportbemutató, de mindenképpen kapnak egy kis ízelítőt az idei csúcstechnológiából a két-, illetve négykerekű járművek megszállottjai. Az autók és motorok mellett ugyancsak nagy várakozás övezi a fellépők névsorát, hiszen a kilátogatók körében jelentős kulturális eseménynek is számít már tíz éve a rendezvény. Az elmúlt években rendkívül nagy sikere volt, így idén is tart bemutatót az Operettszínház és a Magyar Színház. Ezúttal is nívós, színes műsorral érkezik a Tisztelet Társasága. Az idén a nagy sikerre való tekintettel ismét a színpadon lesz Soltész Rezső. A további fellépők névsora pedig egyelőre legyen meglepetés – fűzte hozzá Galisz Tamás.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei