Sztárénekesnő és Versace-tiara a jubiláló Bécsi Operabálon

Az operavilág egyik legismertebb sztárénekese, Anna Nyetrebko nyitja meg az idei Bécsi Operabált. Az osztrák báli szezon kiemelkedő eseménye ezúttal egy különleges jubileummal, a bécsi Operaház megnyitásának 150. évfordulójával párosul. Ennek állít emléket az első bálozók tánca is, akik Donatella Versace tiarájában tündökölnek majd.

Anna Nyetrebko a Bohémélet O soave fanciulla áriáját és Luigi Arditi Il bacióját énekli majd el a nagyközönségnek. A sztárszoprán immáron harmadszor vesz részt február 28-án a Bécsi Operabálon, ahova ezúttal sztártenor férje, Juszif Ejvazov is elkíséri. Ejvazov Puccini másik gyönyörű áriájával, a Nessun dormával kápráztatja majd el a közönséget.

A Bécsi Operabál idén az Operaház megnyitásának 150. évfordulójának állít emléket. Ennek jegyében különleges fényjátékot vetítenek az épület homlokzatára, hogy felidézzék annak történetét. A vendégeket az Operaház előtt katonazenekar várja majd korabeli indulókkal, és az első bálozók sem a szokásos nyitótánccal készülnek, hanem ifj. Johann Strauss Kaiser Franz Josef I, Rettungs-Jubel Marsch című indulójára táncolnak majd.

A lányok különleges fejdíszt viselhetnek: a Donatella Versace által tervezett tiarát Richard Wagner híres tetralógiájának első része, A Rajna kincse ihlette. Az első felvonás kulcsjelenetében Alberlich, a törpe a rajnai szüzek szerelmére áhítozik, de azok kigúnyolják. Alberlich azonban a felkelő nap sugarának fényében észreveszi a Rajna mélyén rejlő aranyat, melyet a sellők őriznek. Alberlich kifaggatja a Rajna lányait, akik mit sem sejtve elárulják a kincs titkát: az aranyból készült gyűrű mérhetetlen hatalmat ad. Alberlich bosszútól és hatalomvágytól vezérelve ellopja az aranyat. Donatella Versace tiarája a Rajna mélyére hatoló napfényt idézi, Swarowski-kristályokkal kirakott napsugarak ölelik körül a kincset, egy aranyban tündöklő gömbölyű kristályt. A Rajna motívumát pedig kékes árnyalatú kövek jelenítik meg a tiarán.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei