Szilveszteri kavalkád Bécs utcáin

Évente csaknem 700 ezer látogatót csal az osztrák fővárosba a bécsi Szilveszteri ösvény, a Silvesterpfad. Ilyenkor Bécs egyetlen nagy házibulivá változik át, ahol a mindenki megtalálja a számára legjobb partit: ahogy minden évben, idén is lesz osztrák pop, soul, jazz, funk és elektro, de aki keringővel köszöntené az új évet, az is jó helyen jár Bécsben.

A bécsi Szilveszteri ösvény (Silvesterpfad) sokéves hagyománnyal rendelkezik, hiszen immáron 29 éve ez az osztrák főváros legnagyobb szabadtéri házibulija. Az egyedülálló utcabál idén már tizennégy helyszínen várja a bulizni vágyókat. A bécsi programok ezúttal is délután 2-től hajnali 2-ig tartanak és a gyerekektől kezdve a rockereken keresztül egészen az első bálozókig mindenki megtalálja majd amit keres.

A Silvesterpfad legújabb attrakciója a „szerencse utcája” a Teinfaltstraßén, ahol egy kis varázslattal, kártyavetéssel és a csillagok állásából jósolják meg, hogy kinek milyen lesz a 2019-es éve. A szilveszteri buli legfőbb helyszíne továbbra is a városháza előtti tér, a Rathausplatz lesz, ahol 14 órától az elmúlt ötven év legnagyobb slágereire táncolhatjuk át magunkat az új évbe. Éjfélkor pedig százezrek perdülhetnek táncra a Kék Duna keringő dallamaira, miközben egy óriási tűzijátékkal köszöntik az új évet. Január elsején pedig szokás szerint élő közvetítésben nézheti meg mindenki a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét, akik ezúttal Christian Thielemann vezénylésével lépnek fel.

A gyermekeket idén is a Freyungnál várják a kicsiknek szóló szilveszteri programokkal, a Graben pedig – mint minden évben – idén is a világ legnagyobb báltermévé alakul, ahol az első bálozók ingyenes táncórákat vehetnek, mielőtt belevetik magukat a szabadtéri báli forgatagba. A Stephansplatzon ugyancsak a keringő és a tánczene kapja a főszerepet. Az Am Hofon R & B és funk uralja majd a színpadot, a Löwelstraßén a soul és a house dominál, az osztrák parlament épületénél pedig az elmúlt évtizedek pop- és diszkóslágereiből szemezgetnek majd a dj-k.

A Bécsi Opera programjának csúcspontja újra A denevér című operett élő közvetítése lesz. Akinek pedig január elsején nem jut hely a városháza előtti téren, az itt is élőben követheti majd a Bécsi Filharmonikusok és Christian Thielemann hagyományos újévi koncertjét.

Hogy ne csak a belvárosiaknak kedvezzen a program, utcabáli hangulat lesz a Práterben és az Aspern Seestadt városrészben is. Itt családi programokkal, táncórákkal és eredeti bécsi rockzenével várják a szilveszterezőket. A Práterben pedig megint egy lélegzetelállító tűzijátékkal köszöntik majd az új évet az óriáskerék mellett.

A Silvesterpfad idén saját honlapot is kapott. A www.silvesterpfad.at oldalon megtalálható a részletes program és minden fontos tudnivaló.

Forrás: Stadtwienmarketing/Sebastian Toth.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei