Szerdától dübörög az ország legnagyobb kisfesztiválja

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Bánkitó Fesztivált

Szerdán kezdődik a Bánkitó Fesztivál, az ország “legnagyobb kisfesztiválja”, amelyet már kilencedik alkalommal szerveznek a nyugat-nógrádi Bánkon. Számos koncert és színházi előadás várja a látogatókat a négynapos eseményen, a fesztivál idei témája a korrupció elleni harc, a politikai és a szociális helyzet lesz. Nem változtattak sokat a bevett zenei formulán, a merítés viszont az eddiginél nagyobb lesz, mert külföldi fellépőkkel is erősítenek.

Fellép a brit Slaves, a német The Picturebooks, az izraeli A-WA és az észt Argo Vals, de színpadra áll mások mellett a Csaknekedkislány vagy Szabó Benedek és a Galaxisok is.

A Bánkitó Fesztivál idén sem csak zenéből áll. A tavalyi “határ” tematika után most “az igazán kurrens korrupció” és az az elleni harc kerül középpontba, a kerekasztal-beszélgetések helyett pedig mindenhol interaktív programok, workshopok és szerepjátékok várják a résztvevőket ezzel kapcsolatban. A négy nap alatt a Bánkitó Színházi Fesztiválon 16, többségében a korrupcióra, valamint a hazai politikai és szociális helyzetre reagáló előadást mutatnak be olyan társulatok, mint Hajdu Szabolcs és a Látókép Ensemble, a TÁP Színház, a Dollár Papa Gyermekei és a Tünet Együttes.

Kiss Tibor gitáros, énekes a Quimby zenekar frontembere az alkoholizmus és addikciók elleni küzdelem SHARE-nagykövete jelölte ki a Megálló házat      Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A fesztiválon idén a SHARE jótékony kézműves sörét ihatják a látogatók, ugyanis a SHARE és a Bánkitó Fesztivál csapata is kiemelten fontosnak tartja a tudatos sörözést és alkoholizmus elleni küzdelmet, ezért a fesztivál ideje alatt minden korsó elfogyasztásával a Megálló reintegrációs és közösségi háznak gyűjtenek adományt a fesztiválozók. A Megálló házat az alkoholizmus és addikciók elleni küzdelem SHARE-nagykövete, Kiss Tibi, a Quimby frontembere jelölte ki.

A Bánkitó a budapestieknek buszokat biztosít a szerdai lejutáshoz és a vasárnapi visszaérkezéshez.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei