Szépség és a szörnyeteg – túl az ötszázon!

Túl van az 500. turnéelőadáson a Budapesti Operettszínház Szépség és a Szörnyeteg című produkciója, amelyet 2011 óta játszik német nyelvterületen a magyar társulat. Lőrinczy György, az operettszínház főigazgatója elmondta, hogy az 500. turnéelőadás vasárnap volt a drezdai Semperoperben, ahol telt ház előtt játszották a musicalt, és a közönség állva ünnepelte a társulatot.

Bálint Ádám Lángőr, a gyertyatartó és Kékkovács Mara Belle, a Szépség szerepében a Szépség és a szörnyeteg című musical előadásában a müncheni Német Színházban    Fotó: MTI/EPA/Tobias Hase

A musicalt az elmúlt hat évben Németország mellett Ausztriában és Svájcban adták elő, és a nagy musicalközpontokban, Hamburgban, Berlinben és Bécsben is sikerrel mutatták be. Eddig 700 ezer néző nézte meg a darabot, amelyet a több mint 300 magyarországi előadás közönségével együtt összesen csaknem egymillióan láttak már. Lőrinczy György megjegyezte, hogy a turnéelőadásokra külön szereplőválogatást tartottak, és a színészeket német nyelvű korrepetitor készíti fel az előadásokra. A produkció teljes stábja magyar, több mint százan utaznak az előadással.

A társulat idén már több mint ötszáz előadással vendégszerepelt a német nyelvterületen     Fotó: MTI/EPA/Tobias Hase

„Nem hiszem, hogy van más előadás, amit ötszázszor játszottak volna külföldön” – mondta a főigazgató, hozzátéve, hogy a turnésorozat 2018 februárjáig mindenképp folytatódik, Drezda után augusztusban Linzbe utaznak, télen pedig Kölnben és Frankfurtban játsszák a darabot.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei