Szépkorúak: harmadszor is sikerült a tánc Guinness-rekord!

A ritmus hozta harmadik alkalommal is össze a fiatalokat és a szépkorúakat a tánc világnapján. Idén is, ahogy az elmúlt két évben, a lelkesedésük és a kitartásuk egészen a Guinness-rekordig repítette őket. Április 29-én Budapesten a nem mindennapi rendezvényen a profik mellett az amatőrök, no és Schmitt Pál egykori köztársasági elnök is megmutatta, milyen táncra perdülni egy jó ügy érdekében. Hogy mi a titkuk, arról maga a főszervező, Wodicska Beatrix, a No 1. Mini és Motoros Team vezetője, valamint a Tisztelet Társasága vezetőségi tagja mesélt a seniorplus.hu olvasóinak.

A fiatalok és a szépkorúak között igaz, van jó pár év különbség, ám a táncban, valljuk be, ez nem látszik. Hiszen ez az a műfaj, ahol nincs korhatár. Magyarországon azt lehet mondani, hogy az ötvenen és még a nyolcvanan túliak is ugyanolyan lelkesedéssel sportolnak és fordulnak a kultúra felé, mint a fiatalabb korosztály – mondta Wodicska Beatrix. Az esemény fő szervezője és megálmodója 1992 óta kerekesszékbe kényszerült egy baleset miatt. Ám mindez nem akadályozza meg azóta sem abban, hogy szervezzen és jó ügyeket hozzon tető alá a Tisztelet Társasággal, és számos eseményen lelkesíti is a résztvevőket. Az első nagy rendezvény, ami a többi között az ő nevéhez fűződik, a TS nagykarácsony volt, majd jött a gyermeknap a Felvonulási téren, később a Nyugdíjas Expó, sőt évek óta a rekordkísérletre is ő mozgósítja a szépkorúakat.

A rekordkísérlet eredménye pedig történelemkönyvekbe illik. Hiszen ahogy az elmúlt két évben, úgy az idén is sikerült megdönteni a szeniorok közös táncának hazai csúcsát. Az egy színpadon táncolók összéletkora több mint 2018 év volt. Hivatalosan a rekordkísérlet célja egyébként a legnagyobb létszámú szépkorú korosztályba sorolható párok által bemutatott közös tánc csúcsának felállítása. A rendezvény, amelynek Schmitt Pál volt köztársasági elnök a fővédnöke, idén a Családok éve sorozathoz kapcsolódott.
Ám nézzük a számokat! Az eseményen két éve több rekord is megdőlt: a 100 éves Hőbe József és a 103 esztendős Gombos Sándorné felállította a világ legidősebb táncospárjának rekordját 203 évvel, a 932 táncos átlagéletkora pedig 67,3 év volt. Tavaly a rangidős pár összéletkora 205 évre rúgott. A legidősebb 15 résztvevő átlagéletkora 91,33 évre jött ki. Az idén 58 személy életkora meghaladta 4,5 ezer évet. Ebből 43-an voltak 75 év felettiek, összesen 3535 év életkorral. Reméljük, ez a különleges teljesítmény jövőre is nagyon sok embert lázba hoz.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei