Szentendrei jazz- és bornapok

Szentendre, 2019. szeptember 27–29.

Az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendrei jazz- és bornapok szeptember 27. és 29. között várja a látogatókat Szentendrére. A varázslatos történelmi belváros sétálóutcáján és a Fő téren nemcsak az ország minden borrégiójából érkező neves hazai pincészetek várják az érdeklődőket, hanem borszakmai és kulturális programok is: borvacsorák, borkóstolók, gasztrovásár, főzőkurzusok, bormenük, városismereti séták, jótékonysági árverés és rengeteg jazzkoncert, mint például Canarro – Hungarian Gipsy Swing, Swing A’la Django Horányi Julival, Stereo Swing Szűcs Gabival.

Bor

Az ország minden borrégiójából 30 pincészet, borászat képviselteti magát Szentendre sétálóutcáján. A helyi éttermek, termelők és szolgáltatók borvacsorával vagy egyedi, borra hangolt menüsorokkal és programokkal várják a vendégeket. Az Édeni Édesség boltja Merengő Édeni Hármas programján belül a bor és a csokoládé házasításával különleges ízélményt kínál a borfesztivál idejére. A Somlói Borudvarban akár borházasságot is köthetnek a vendégek egy pohár tüzes somlóival a Somlói Borrend képviselőjének áldásával. Ezenkívül részt vehetnek egy izgalmas irodalmi programon, és különleges borkóstolók keretében megízlelhetik Somló férfias fehérborait.

Bor és jazz

A történelmi belváros sétálóutcájából kialakított borkorzó pódiumszínpadán már kora délutántól szólnak az ingyenes koncertek. A Fő tér is pezsegni fog, itt ugyanis a jazz remekei, a Lilo Upright, Canarro, Perpetuum, Sillage De Piaf, Zolbert, Stereo Swing, Haraszti Ádám Projekt, Gáspár Károly Trió, Dunakanyar Jazz Quartet, Swing á la Django koncertezik a nagyszínpadon.

Bor és Szentendre

A mediterrán kisváros szőlő- és bortermelési hagyományait a „Borról borra, korról korra” borkóstolással egybekötött városismereti séta során ismerheti meg az érdeklődő. Akinek ez nem elég, fokozhatja a kulináris élményeit, és „belekóstolhat Szentendrébe”: főzőkurzuson készíthet el boros desszerteket.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei