Ezek lettek a legjobb szállodák Magyarországon

A 2016-os esztendőben is meghirdették Az év szállodája címért kiírt versenyt. Ezúttal a háromcsillagos kategóriában négy, a négycsillagosban kilenc, az ötcsillagosban három hotel mérette meg magát. Végeredményt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által rendezett Az év szállodája 2016 díjátadóján hirdették ki a Corinthia Hotel báltermében. A zsűri – amely a szakma Oscar-díjának nevezte a versenyt – elsősorban a csapatmunkát értékelte. De ahogy az az értékeléskor elhangzott, a pályázók szakmai anyaga mellett az úgynevezett „mystery shopperek” (titkos vásárlók) tesztjei is segítették a legjobbak kiválasztását.

Inkognitóban is tesztelték a szállodákat

Az eredményhirdetés alatt a hotel executive séfje, Bolyki Péter és csapata különleges menüt, különleges tálalással szolgált fel a közönségnek. A kecskesajt és a cékla például konzervdobozban került az asztalokra, alattuk szárazjég gőzölgött.

Szoros verseny a szakmai Oscar-díjért

„Egyre több hotel fordít kiemelt figyelmet a vendégekkel való kommunikációra, ennek része a review-oldalak és a közösségi média proaktív kezelése. Jobban szeretjük azt a vendéget, aki közvetlenül nálunk foglal, és egyre több helyen érezhető a büszkeség, a saját márka szeretete. A zsűrinek nehéz dolga volt, szoros lett a végeredmény. A háromcsillagos kategóriában négy, a négycsillagosban kilenc, az ötcsillagosban pedig három hotel mérette meg magát az idei versenyen. A pályaművekben szereplő jó gyakorlatokat a zsűri összegyűjti, és megosztja a szállodaszövetség tagjaival, felkerül a szövetség honlapjára” – jelentette ki Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke.

A következő kategóriákban díjazták a hoteleket:

A legdinamikusabb szállodai teljesítménynövekedés: Erzsébet Királynő Szálloda, Gödöllő

Innováció: Zenit Hotel Balaton, Vonyarcvashegy

Legjobb személyzeti politika: Radisson Blue Béke Hotel, Budapest

Főnix-díj: Ibis Styles Budapest City

Az év tematikus szállodája: Buddha Bar Hotel Budapest Klotild Palace

Az év szállodája: 3 csillagos kategóriában – The Three Corners Hotel Art

Az év szállodája: 4 csillagos kategóriában, vidéken: Kolping Hotel Spa and Family Resort, Alsópáhok

Az év szállodája: 4 csillagos kategóriában, Budapesten: Buda Castle Fashion Hotel

Az év szállodája: 5 csillagos kategóriában: Spirit Hotel, Sárvár


 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei