Sikeres évet zárt a lillafüredi és a pálházi erdei vasút

Megközelítette a 285 ezret az Északerdő Zrt. erdei vasútjainak összesített utaslétszáma 2019-ben – közölte a társaság vezérigazgatója az MTI-vel.

Zay Adorján tájékoztatása szerint a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton (LÁEV) csaknem 245 ezer utast regisztráltak, a Pálházi Állami Erdei Vasúton (PÁEV) utazók száma pedig meghaladta a 40 ezret.

Hozzátette: ez részben annak is köszönhető, hogy az erdőgazdaság munkatársai különféle tematikus programokat szerveztek mindkét vonalon. A LÁEV-nél közlekedett a Zúzmara-, a Pirostojás-, a Vadászkürt- és egy önkéntes akcióhoz kapcsolódó Véradó-expressz. Kiemelkedő érdeklődés kísérte a Diósgyőri Mikulás-vonatot. A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvánnyal közösen 17. alkalommal megrendezett több mint háromhetes rendezvény során több mint 20 ezren váltottak jegyet a meghirdetett járatokra – emelte ki.

Pálházi erdei kisvasút

Zay Adorján hozzáfűzte: a PÁEV-nél a hagyományosan népszerű szarvasbőgés-hallgató vonatozás 2019-ben már kétnapos program volt. Ezenkívül közlekedett a pünkösdi zenés különvonat, valamint a régmúlt idők hangulatát idéző, fával rakott szerelvény a vasútfotósok és a kisvasútbarátok örömére.

A vezérigazgató szót ejtett arról is, hogy tavaly elkészült a „Kisvasutak” elnevezésű mobiltelefonos applikáció, ami elsősorban az erdei vasutak menetrendjéről, díjszabásáról és a környékbeli látnivalókról tartalmaz információkat. Az Agrárminisztériummal együttműködő Észak-magyarországi Informatikai Klaszter pályázatot írt ki a megvalósításra, az Északerdő Zrt. a pályázat lebonyolításában és az alkalmazás fejlesztésében szakmai partnerként vett részt. Az alkalmazás a Google Play Áruházból ingyenesen tölthető le – közölte Zay Adorján.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei