Sebestyén János lett a magyar HSMA-szervezet legerősebb embere 

A 37 éves mezőszilasi gépészdiszpécser már másodjára lett a HSMA Erősember Prémium Liga Kupa összetett győztese. János a májusban kezdődött, hatállomásos versenysorozatban diadalmaskodott, kedvenc versenyszáma a 360 kilós lengősúly cipelése volt.

„A döntőben 5 versenyszámban harcoltam meg 11 másik indulóval, mindegyik nagy küzdelem volt. A legkevésbé az Apolló-felhúzást szerettem, de így is sikerült 155 kilót megmozgatnom. A kedvencem pedig a lengősúlycipelés volt, ami abból állt, hogy 360 kilós súlyokkal ellátott keretet cipeltem a nyakamon” – mondta Sebestyén János, aki a liga versenyszámaiban vasgolyókat is pakolt, korábban pedig kamiont húzott és felemelt autóval is kocogott már.

Magyarország legerősebb embere most 37 éves, Mezőszilason él, házas, egy lánya van és gépészdiszpécserként dolgozik. 2009-ben kezdte ezt a sportágat, egy tehetségkutatón fedezték fel, és azonnal beleszeretett: azóta évente legalább húsz versenyen vesz részt és komoly eredményeket ér el. János számos nemzetközi versenyen indult már, legutóbb júliusban olaszországi Pisában mutatta meg az erejét a magyar csapatban az Euro Ironman elnevezésű versenyen, ahol győztesként diadalmaskodtak. Elhozták a csapataranyérmet és az egyéni első és második helyet. A csapat tagjai: Molnár Zsolt, Sebestyén János, Boros Adrián és Komáromi Péter.

„Most, a versenyszezon végén jön néhány hét pihenés, ősztől pedig újraindul a felkészülés. Először súlyzós és konditermes edzéseket végzek, majd jön az otthoni kőgolyópakolás, lengősúlycipelés, farönkemelés. Ennek a szomszédok is örülnek: esténként jó nagy zajjal van, ahogy dobálom a több száz kilós súlyokat” – mesélte Sebestyén János, aki nem lehetne ilyen eredményes két legnagyobb támogatója, a Prémium Média & Sport Management Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. nélkül. Nem beszélve a családjáról, akik mindenben mellette állnak.

„A felkészülési időszakban minél több kalóriát próbálok bevinni a szervezetembe, és mivel nem tudok főzni, finom ételekkel a feleségem van segítségemre. Reggelire 14 tojásból sütünk rántottát, utána zöldségturmix, párolt csirkemell, hal-, marha-, pulykahús a menü folytatása. Egyszerre nem szeretek sokat enni, inkább többször eszek kevesebbet, legalább hét-nyolc étkezés van beiktatva naponta” – tette hozzá a kétszer is országos bajnokságot nyert sportoló, akinek már több komoly sérülése is volt az évek alatt, de szerencsére ezek nem befolyásolják a versenyzői karrierjét.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei