Richter Anna-díj: Szívügyünk a fejlődés

2018 októberében a Richter Gedeon Nyrt. által kiírt pályázat olyan innovatív ötletek kidolgozására buzdította az érdeklődőket, melyek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén egyedülálló módon járulnak hozzá a munkavégzés körülményeinek javításához, valamint a társadalom jóllétéhez.

A zsűri

A díj sorsáról a közönségszavazás mellett az öttagú zsűri döntött: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Szily Nóra pszichológus, újságíró, Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő, Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségért Alapítvány ügyvezetője, valamint dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens. A kiválasztott öt legkreatívabb pályázatot a Richter Gedeon Nyrt. egyenként 4–4 millió forinttal támogatta, melyet a nyertes pályázó csapatok projektjeik megvalósítására fordítottak.

A Bethesda Gyermekkórház csapata

A Bethesda Gyermekkórház ötszáz fős szupercsapata évente 140 000 beteg gyerekkel találkozik. Az osztályok tevékenységét bemutató 12 kisfilm célja az ott dolgozók odaadó munkájának elismerése, a kórház életének bemutatása, kedvet csinálni e csodálatos hivatáshoz.

SzeddViddVédd!

A SzeddViddVédd! csapata mindenkihez szeretné eljuttatni azt az információt, hogy a lejárt, fel nem használt gyógyszereket a gyógyszertárakba kell visszavinni. A Richter Anna-díj támogatásával piackutatást készítettek, egy országos „visszavivős napot” valósítottak meg, és folytatják a munkát, hogy minél több tudatos gyógyszerhasználó legyen.

Richter Anna Tanösvény és Mezítlábas Park

Lőrinciben egy többhektáros erdő közepén álló vadászkastélyban van az a középiskola, ahol tanárok és diákok együtt létrehozták a Richter Anna Tanösvényt és Mezítlábas Parkot. A park kirándulási lehetőség óvodások és iskolások számára, népszerűsíti az iskolát, öregbíti a település hírnevét.

A Semmelweis Egyetem onkológusnői

A Semmelweis Egyetem emlőrákkal foglalkozó orvosnőcsapata olyan pozitív hangvételű, dinamikus, információkkal teli, mégis közérthető filmet alkotott és tett közkinccsé, amely hitelesen tájékoztat a prevenció, az emlőszűrés fontosságáról.

Vadaskert Alapítvány

A Vadaskert Alapítvány projektjének köszönhetően egy olyan személyre szabott terápiás „szabadulószoba” valósult meg, ahol a kényszerbetegséggel és egyéb pszichés betegséggel küzdő gyerekek és családjaik szerezhetnek gyógyító élményeket.

A Richter Anna-díj első éve a beérkezett kétszáz pályázattal minden várakozást felülmúlt és nagy sikerrel zárult. Bebizonyosodott, hogy az egyedülálló és egy innovatív, felelősségteljes gyógyszercéghez méltó kezdeményezés valóban jobbá teszi nem csupán környezetünk, de mindannyiunk életét.

Érdemes követni a www.richterannadij.hu oldalt és a díj Facebook-oldalát a mindig frissülő hírekkel és a hamarosan bemutatkozó új csapatokkal!

Akár ez is tetszhet A szerző további művei