Rengeteg programmal vár a pécsi Zsolnay Piknik

Megkezdődött pénteken a vasárnapig mintegy hatvan, jórészt szabadtéri kulturális programot – köztük a Budapest Bár és a Budapest Klezmer Band koncertjét – kínáló harmadik Zsolnay Piknik Pécsett.

A fanfármuzsikával és szappanbuborék-eregetéssel színesített megnyitón Páva Zsolt (Fidesz–KDNP), a baranyai megyeszékhely polgármestere a rendezvény helyszínére utalva úgy fogalmazott: „mindig is tudtam, hogy Pécs egy kiválóan élhető város, de amióta a Zsolnay Kulturális Negyed megkezdte a működését, ez az érzésem egyre inkább erősödött, (…) pont az olyan alkalmak miatt, mint a mostani”.

Ingyenes rendezvények

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) MTI-nek eljuttatott összegzése szerint a fesztivál két kiemelt programját, a Budapest Klezmer Band Tompos Kátyával közös pénteki és a Budapest Bár szombati koncertjét leszámítva az eseményen ingyenes a részvétel.

Mint közölték, Fábián Juli dzsesszénekesnő, „a Zsolnay-negyed visszatérő vendége” szombaton lép fel a Bóbita Bánszínház szabadtéri színpadán. A Kozma Orsi Quartet „Best of” koncerttel érkezik Pécsre. a Jazzkívánságműsor című produkció keretében a Sárik Péter Trió Szőke Nikolettával a legkülönbözőbb műfajú dalokat dzsesszben adja elő – írták.

Tárkány Művek és Dresch Mihály

A ZSÖK tájékoztatása szerint a világzenét a Tárkány Művek képviseli a pikniken, amelyen bemutatkozik a jazz-folk területéről jól ismert Dresch Mihály vonóskvartettje is.

Beszámoltak arról, hogy a piknikhangulatot még a retró könyvvásár és az olvasóliget is fokozza, a Pécsi Tudományegyetem – a negyedben működő – művészeti kara is megnyitja műtermeit.

A programok között kézműves foglalkozások, gyöngykészítő műhely, „gerillajóga” és pétanque is szerepel. A Bóbita Bábszínház Az ördögszántotta hegy és a Hamupipő című produkciói mellett csecsemőszínházi előadással is készül – olvasható az összefoglalóban, amely arra is kitért, hogy vasárnap Takáts Eszter és Juhász Kristóf tart interaktív zenés bábjátékot.

Fotó a Zsolnay Negyed Facebookjáról van

Akár ez is tetszhet A szerző további művei