Relaxálj és hagyd, hogy a ritmus vezessen – Az eredeti Enigma-hangok

A történelemben először az eredeti Enigma-hangok újra összeállnak, hogy gyönyörű zenéjüket elhozzák számunkra élőben és eredetiben. A titokzatos Enigma-projekt tagjai először lépnek fel Magyarországon. 2019. április 7-én, vasárnap este ½8-kor láthatja, hallhatja őket a közönség a MOM Sportban.

Három Grammy-jelölés, 70 millió eladott album, több mint 100 arany- és platinalemez eladási tanúsítvány. És ez még csak a látható része az Enigma-projekt misztikumának. Az elképesztő számok ellenére az Enigma-projekt sosem turnézott vagy lépett fel élő show-kban.

A „Sadeness“-t, a „Return to Innocence”-t, a „Gravity of Love”-ot és még sok más slágert fognak előadni az Enigma-projekt eredeti tagjai. Andru Donalds, Angel X és Fox Lima hangja az Enigma-dalok többségében felhangzott, akik most ellátogatnak Budapestre, mint „Original Enigma Voices” („Eredeti Enigma-hangok”).

Egy vonós zenekarral és egy rockbandával kiegészülve lehet a koncertre számítani, mely során a legnépszerűbb Enigma-dalokat adják elő klasszikus és modern elemekkel fuzionálva.

Miután Michael Cretu német producer megalapította az együttest 1980-ban, az Enigma-projekt transzban tartott milliónyi hallgatót egyedi és ikonikus hangzásával, ami nem hasonlítható semmihez sem. A zenei stílusok szintézise, a gregorián zsolozsmázás, az etnikus zsoltáréneklés, a templomi harangozás, az orgonazene és az ehhez hasonló hangszerek egy nagyon különleges, hangulatos és néha még pszichedelikus hangzást is teremtenek. Mindent elsöprő lemezeladási számok és az ez idáig elrejtett arcok tették az Enigmát az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb és legrejtelmesebb zenei projektjévé.

Az Enigma sikere több előadóművészre és producerre is ösztönzőleg hatott, többek között a Gregorian-projektre is, amely modern pop- és rockdalokat gregoriánénekek által inspirált stílusban ad elő.

A koncerten több mint 20 dalt fognak előadni különböző albumokról, többek között pl. a „The Rivers of Belief” című számot az első, a „MCMXC A.D” című lemezükről egészen az „Amen” című szerzeményükig az utolsó, a „The Fall of Live of a Rebel Angel” című albumukról.

Andru Donalds egy csodálatos koncertet és egy felejthetetlen utazást ígér a hangok és a látványok lenyűgöző világába, eddig még sosem hallott egyedi hanggal.

A koncert a Danubius Music szervezésében valósul meg. 

Jegyek itt: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/original-enigma-voices-budapest-mom-sport-509309/event.html

Akár ez is tetszhet A szerző további művei