Rekordokat döntött a Magyar Ízek Vására

Jubileumi alkalmat ünnepelve minden eddiginél több kóstolóval, gasztronómiai bemutatóval és kulturális programmal rendezték meg a hétvégén a Magyar Ízek Tavaszi Vásárát a Várkert Bazárban. A kétnapos mustra az Agrármarketing Centrum (AMC) sertéskampányának jelentős állomása volt, így középpontjában – már a húsvétra is készülve – a friss idei sonka- és hústermékek álltak.

Pap Krisztián, a Magyar Ízek Vására alapítója a megnyitón elmondta: immár nyolcadik éve, hogy elindult útjára a Magyar Ízek Vására, azzal a törekvéssel, hogy előtérbe helyezze a hazai termékeket és kistermelőket.

Magyarország megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszerterméket tud előállítani

„A 15. alkalommal vagyunk itt és óriási öröm számomra, hogy egyre inkább elérjük a célunkat. A fogyasztók mindinkább elfogadják, hogy Magyarország megfelelő minőségű és mennyiségű, tökéletes élelmiszerterméket tud előállítani, amely értéket képvisel számunkra” – hangsúlyozta.

Hozzátette: az esemény fókuszába a sertéshúst helyezték, amely a magyar gasztronómiai kultúra fontos része, egészséges és a nemzetgazdasági értékeinket is gyarapítja. A húsvét közeledtével pedig jó hívóüzenet, hiszen már érdemes a friss sonkákból, csülkökből, füstölt árukból, kolbászokból most bevásárolni.

A Magyar Ízek Tavaszi Vására kézműves finomságokat is kínált

Ezt kiegészítve persze a Magyar Ízek Tavaszi Vására minden egyéb kézműves finomsággal és nedűvel is szolgált, a tejtermékek, sajtok, fűszerek, zöldségkrémek, gombakészítmények, lekvárok, édességek, szörpök, kávé-, bor-, sör- és pálinkakülönlegességek egész sora vonult fel a vásári forgatagban.

Az itt található alapanyagokra építve pedig látványfőzés és kóstoló is várta a vendégeket ismert séfek, szakácsok és gasztronómiai szakértők tolmácsolásában, mint például Pataky Péter, Marton Adrienn és Lang György. Persze sertéshúsételeket készítettek, amelyet hentesbemutató is megelőzött.

Látványfőzés és kóstoló is várta a vendégeket

A Magyar Ízek Tavaszi Vásárát az Agrármarketing Centrum, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, az esemény együttműködő partnere a Várkert Bazár volt.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei