Elrajtol az új Opel Insignia Sports Tourer

A hatalmas csomagtérrel rendelkező kombi a Genfi Autószalonon debütált

A hatalmas csomagtérrel rendelkező kombi a Genfi Autószalonon debütált, de már megrendelhető a magyar márkakereskedőktől.

Az új Opel Insignia Sports Tourer jelentős fogyókúrán esett át az elődjéhez képest, és ezt a 200 kilogrammos különbséget főképp könnyű anyagokkal és ügyes tervezéssel értek el a mérnökök. Persze ezzel együtt a lehető legmagasabb színvonal jellemzi műszakilag a modellt. Az adaptív IntelliLux LED®Matrix-világítás legújabb generációja gyorsan és precízen borítja fényárba az utat, míg a kormányzást automatikusan korrigáló, aktív sávtartó asszisztens a biztonságos úttartást segíti.

Sok híve lesz az Opel új, elegáns modelljének Fotó: Opel Magyarország

A megújított modellben a belső teret nagyban növeli a hatalmas méretű felső panoráma-szélvédő, ezenfelül a hátsó szélső ülések, valamint a szélvédő is fűthető, de olyan újdonságok is megtalálhatók benne, mint a csomagtartó újszerű, kényelmes nyitása, amit a hátsó lökhárító alatti láblengetéssel lehet elérni, de nyitható a vezető oldalán, valamint a kulcson található gombbal. Ugyanakkor csökkent a távolság a lökhárító és a padló között, ezzel is könnyebb a rakodás.Az új kombi maximális befogadóképessége 1640 liter, százzal múlja felül a típuselődét. Újdonság, hogy a garázsajtó magasságához programozható a csomagtartó ajtajának nyitási mértéke.A hátsó üléssor 40:20:40 arányban dönthető, ehhez csak egy gombnyomás kell a csomagtérben.

Könnyen vezethető és kezelhető Fotó: Opel Magyarország

Ugyan a súlya csökkent, ám a hossza 4986, a tengelytávja 2829 milliméterre, a nyomtávja 11 milliméterrel nőtt, és jóval sportosabbnak, agilisabbnak és mutatósabbnak tűnik az elődjénél. Ebben prominens, mély hűtőmaszkja és a Monza Concept inspirációját mutató fényszórója is jelentős szerepet játszik.

Az új modellhez is jár az Opel OnStar online szolgáltatás, azaz automatikusan hív segítséget baleset után, vagy segít visszaszerezni az ellopott autót, de parkolóhelyet is segít keresni, vagy éppen szállodai szobát is foglal igény szerint. Továbbá az autó valamennyi utasa 4G LTE WLAN-Hotspottal kapcsolhatja rá mobil végkészülékét az internetre.

A piaci bevezetéskor benzines és dízel turbómotorok, valamint új generációs váltóművek palettájával vonul fel az Insignia Sports Tourer, amit a teljesen új az optimalizált súrlódású, rendkívül hatékony nyolcfokozatú automataváltóval is meg lehet rendelni.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei