Pink is jön a Szigetre

52 országból érkeznek fellépők a több mint ezer programot felvonultató rendezvényre

A Sziget az elmúlt negyedszázadban Magyarország legnagyobb turisztikai attrakciójává vált – mondta Gerendai Károly csütörtökön Budapesten a 25. alkalommal megszervezett fesztiválról tartott sajtótájékoztatón, amelyen elhangzott: 52 országból érkeznek fellépők a több mint ezer programot felvonultató rendezvényre.

Pink amerikai énekesnő lesz az idei fesztivál egyik sztárvendége Fotó: MTI/EPA/Paul Buck

Az idei augusztus 9. és 16. közötti Sziget fellépői között lesz mások mellett Pink, PJ Harvey, Wiz Khalifa, a Kasabian, a Chainsmokers, Jamie Cullum, a Kensington, DJ Shadow, a Bad Religion, a GusGus, az Interpol, Goran Bregovic, a Klezmatics és a Tamikrest, a Nagy Utcaszínházat egy argentin–spanyol és egy francia társulat adja, a Cirque du Sziget sátra ezer férőhelyesre bővül.

Kádár Tamás cégvezető kiemelte: a Sziget változatlanul a szabadság, a sokszínűség, a tolerancia, a befogadás értékét képviseli. Idén több mint ezer program lesz, 52 országból érkeznek fellépők. Tovább színesedik a látvány és egyre nagyobb a hangsúly a környezettudatosságon: a tervek szerint a vízhasználat jelentős részét ivóvíz helyett a Duna vizéből oldják meg.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei