Phjongcshangban készülnek a fogvacogtató hidegre

Különleges intézkedésekkel készülnek a szabadtéren sorra kerülő megnyitó- és záróünnepség alatt várható hidegre a februári, phjongcshangi téli olimpia szervezői.

Phjongcshang 180 kilométerre keletre található a fővárostól, Szöultól, s a Koreai Köztársaság egyik leghidegebb régiójaként ismert, télen nem ritka a mínusz 10 Celsius-fok alatti hőmérséklet, ami a gyakori metsző szélben még hidegebbnek érződik.
A játékok megnyitóját és záróceremóniáját a 35 ezer néző befogadására alkalmas, nyitott Olimpiai Stadionban tartják majd, de Li Hi Pom, a szervezőbizottság elnöke kedden azt mondta: senki ne aggódjon, felkészültek a helyzetre.
A fogvacogtató körülmények miatt nagy szélfogókat telepítenek az aréna köré, 40 mozgatható gázmelegítő is használatban lesz a lelátókon, és 18 fűtött melegedőt is kialakítanak.
A nézők esőkabátot, takarót, téli sapkát, kéz- és lábmelegítőt és párnát kapnak. A stadion környéki elsősegélynyújtó helyek számát négyről ötre emelték, és 165 szakember áll majd készenlétben, hogy segítsen orvosi esetekben. A beléptetésnél felgyorsítják az ellenőrzést a kapuknál.

A téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik Phjongcshangban

A szervezők ezzel együtt azt kérik a látogatóktól, hogy készüljenek fel a zord körülményekre.

A téli olimpia címkével kapcsolatos tartalmainkat ezen a linken találja: téli olimpia

Akár ez is tetszhet A szerző további művei