Pénteken kezdődik a Nyugdíjas Expo

Az idén kilencedik alkalommal, december 8–9-én rendezik meg az év nyugdíjas találkozóját Budapesten a BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvényközpontban. A rendkívül népszerű, megújult Nyugdíjas Expo az idén a már nyugdíjban lévők népes táborán kívül a nyugdíjba készülőket, az 50 feletti korosztályt is megszólítja.

A Nyugdíjas Expo az idős korosztály legnagyobb országos találkozója, amelynek immár komoly hagyományai vannak. Az előző nyolc sikeres rendezvény egyértelműen bizonyítja, hogy szükség van Magyarországon is az idősebbek életével, mindennapjaival foglalkozó kiállításra, ahol a látogatók szinte minden olyan fontos információt és szolgáltatást megtalálnak, ami fontos az aktív és minőségi életmód fenntartásához. A kiállításon több száz szolgáltató és gyártó mutatja be az egészségmegőrzést, az életminőség megtartását szolgáló termékeit. Köztudott, hogy ez a korosztály szívesen utazik, belföldön és külföldön egyaránt keresi a gyógyászati és üdülési lehetőségeket, a szabadidő tartalmas eltöltésének különböző formáit. A turisztikai cégek a Nyugdíjas Expón kifejezetten ennek a korosztálynak szóló, kedvezményes üdülési és programajánlatokkal jelennek meg.

Eddig minden évben jelentősen emelkedett a látogatók száma, a 2016-os Nyugdíjas Expónak már több mint 11 ezer látogatója volt

A kiállítás megrendezését aktívan segítik az idősszervezetek, a nyugdíjasklubok, az évek során számos visszatérő támogató is felsorakozott az expo mellett. Eddig minden évben jelentősen emelkedett a látogatók száma, a 2016-os Nyugdíjas Expónak már több mint 11 ezer látogatója volt. A szervezők bíznak benne, hogy 2017-ben folytatódik ez a tendencia, annál is inkább, mert az idén nyitottak a „fiatalabb”, még aktív 50+ korosztály felé. A Nyugdíjas Expo sok olyan programot kínál, ami már hozzájuk is közel áll, vagy felkelti az érdeklődésüket.

Lehetőség lesz a helyszínen különböző ingyenes szűrővizsgálatok elvégzésére

A kiállításon kiemelt téma például az idősbarát szállodák, gyógyfürdők, vendégváró helyek vagy a színházi előadások, koncertek, szórakoztató programok bemutatása. A színházak és a rendezvényszervezők a helyszínen kedvezményes jegyeket és programokat kínálnak. Gazdag az előadások tematikája is, több előadás foglalkozik például az egészséges életmóddal, az egészség megőrzésével, a betegségek megelőzésével, de szó lesz például az internet, a korszerű kommunikációs eszközök használatáról, előnyeiről is.

Két napig a BOK-csarnokban parkol majd az országjáró speciális szűrőkamion is

Ezúttal is lehetőség lesz a helyszínen különböző ingyenes szűrővizsgálatok elvégzésére, két napig a BOK-csarnokban parkol majd az országjáró speciális szűrőkamion is.

A Nyugdíjas Expo két napján a korosztály számos kedvence is fellép: sztárvendég lesz Bangó Margit, Nyári Károly és vendégei, Egyházi Géza, Szíj Melinda, Elek Ica, Horváth Gyöngyi és Radics Márk, valamint fellépnek az Operettszínház művészei. A műsort ezúttal is a népszerű showman, Beleznay Endre vezeti majd. Az expo jó hangulatát garantálja a nyugdíjasklubok, nyugdíjasszervezetek együtteseinek fellépése is.

Hagyományosan a Nyugdíjas Expóra időzítve jelenik meg december 6-án a Nyugdíjas Évkönyv 2018

Hagyományosan a Nyugdíjas Expóra időzítve jelenik meg december 6-án a Nyugdíjas Évkönyv 2018, amely a korosztály mindentudó kézikönyve, rovatai átfogják a nyugdíjas lét minden területét a gasztronómiától az életmódon át a testi-lelki egészségig, a kultúrától a tudományig. Az évkönyv természetesen tartalmazza a 2018-as naptárt névnapokkal, egyházi ünnepekkel, neves évfordulókkal, népi mondókákkal, hasznos tanácsokkal és szórakoztató olvasnivalókkal, rejtvényekkel. Ráadásul a Nyugdíjas Expo első 5000 látogatója ingyen juthat a kiadványhoz!

A nyugdíjas címkével ellátott tartalmainkat ezen a linken érhetik el: nyugdíjas

Akár ez is tetszhet A szerző további művei