Öt színpadon ötven koncert

Hétfőtől dübörög fel 25. alkalommal a paksi Bluesfesztivál

A paksi Duna partján hétfőn indul és vasárnapig tart az őrület: öt színpadon ötven koncert. A 25. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon fellép többek között Deák Bill Gyula, Török Ádám, lesz Muddy Shoes, Ismerős Arcok, Kormorán, Texas Flood és sorolhatnánk a fellépőket. A rendezők a jó zene mellett igazi halászléparádéval és főzőversennyel várja az oda látogatókat.

A szervezők 1993-ban indították útjára az első Gastroblues Fesztivált azzal az ötlettel, hogy egy jó bográcsos halászlé és kitűnő borok mellett igazi blueskoncerteket lehessen hallgatni megfizethető árak mellett minden korosztálynak. Mindezt egy helyi kisvállalkozó álmodta meg és vitte végbe. Amiből az elmúlt években a hazai blues-, jazz- és rockélet jelentős eseménye lett – mondta Naszály György sajtófőnök.

A Pakson fellépő Ismerõs Arcok együttes jótékonysági koncertje Szentendre főterén  Fotó: MTI/Kovács Attila

Az eltelt negyed évszázadban a blues és a jazz hazájából, az Egyesült Államokból, a kemény rock szülőföldjéről, Nagy-Britanniából, Ausztráliából, valamint a szomszédos országokból érkeztek az ismertebbnél ismertebb zenekarok és fellépéseikkel tették felejthetetlenné ezt a koncertsorozatot évről évre. Paks az eltelt bő két évtizedben a zenerajongók, a gasztronómia iránt érdeklődők és a borbarátok számára kihagyhatatlan helyszínné, mondhatni kötelező programmá vált július elején. A színvonalas koncerteket borbarát találkozó, a vasárnapi borral készült ételek főzőversenye, valamint a kuriózumnak számító templomi hangverseny kíséri.

Szabadidővel kapcsolatos cikkeinket ezen linken tudja elolvasni: szabadidő

Akár ez is tetszhet A szerző további művei