Ősszel is irány a Balaton!

A pénztárak általában bezártak és megszűntek a fürdéshez kapcsolódó szolgáltatások, de a balatoni strandok többsége sétányként, napozó- és beszélgetőhelyként az őszi hónapokban is nyitva áll mindenki előtt. Sok helyen még mosdó is működik a hideg idő beálltáig – derül ki a Balatontipp.hu. körképéből. http://www.balatontipp.hu/balatoni_hirek/a-balatoni-strandok-tovabbra-is-nyitva-vannak-csak-a-penztarak-zartak-be/

Bár a víz hőmérséklete már nem igazán a fürdőzők kedvence, de ezzel még nem zárult le egyértelműen a nyár. Vissza-visszatér a meleg, a néhány hűvösebb, szelesebb napot még nem kell végzetesnek tekinteni. 

De ha nem is jönne vissza az igazi nyár, a Balaton őszies időben is gyönyörű. A Balatontipp.hu ezért több fizetős strand várható helyzetéről is összegyűjtött információkat, segítve az úti célok, programok választásában.

Bár fürdőzni idén már valószínűleg nem fogunk, sétálni, töltődni még bőven tudunk a tónál

Balatonfüreden a Kisfaludy strandon már a múlt héten bezárt a pénztár, ám a strand sétányként, szabadstrandként nyitva áll az érdeklődők előtt. A strandon egy vizesblokk is működik a hónap végig – mondta el a portálnak Ágoston Ferenc, a füredi strandok vezetője. Az ugyancsak a Probio Zrt. működtetésében lévő Esterházy strand még komplett szolgáltatásokkal, vízimentőkkel, elsősegéllyel működik a hétvégén és nyitva van a strand élményfürdője. A szolgáltatásokat belépődíjért lehet igénybe venni. A strand, illetve a pénztárak további működéséről az időjárás függvényében döntenek. Az őszi időszakban mindkét strandon fejlesztések, felújítások zajlanak, emiatt lezárt munkaterületekre kell számítani.

Alsóörsön az eredeti elképzelések szerint szeptember 3-ig működött volna a Községi strand pénztára, de az akkor rosszra fordult idő miatt már szombaton sem nyitották ki, és az idén nem is fogják. Így a strand azóta nyitott sétányként, szabadstrandként működik – mondta Major József, a strand vezetője. Néhány büfé még nyitva van, és várhatóan az idén is lesz több olyan, amelyik novemberig is kitart. A strandon belül várhatóan szeptember végéig lesz nyitott mosdó, de a strand oldalában lévő nyilvános WC a fagy beálltáig használható.

Keszthelyen is a múlt hét végén bezártak a pénztárak, de a strandok nyitva vannak a sétálók vagy akár a fürdőzők előtt – számolt be Csendes Antal, a keszthelyi Városi, Helikon, illetve Libás strand vezetője. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy mindenütt nagy munkák kezdődnek, így a strandok egy része munkaterületként le lesz zárva. A Libás strandon és a Városi strandon WC is működik a következő hetekben, hacsak az idő nagyon el nem romlik.

A Balaton ősszel is gyönyörű

A csopaki strandon is a szombati rossz idő miatt végleg bezárták a pénztárat erre a szezonra, mondta Béndek Edit, a strand vezetője. Ez a strand is sétányként, szabadstrandként működik a következő szezonig. Október végéig nyitva lesz mindhárom vizesblokk, a nyugati oldalon lévő pedig egész éven át, tehát a téli időben is használható.

Balatonakaliban szeptember 3-án zárt be a pénztár erre a szezonra, a Községi strand sétányként, szolgáltatások nélküli szabadstrandként szabadon látogatható – mondta Kovács Ágnes, a strand vezetője. A fagy beálltáig folyamatosan nyitva van egy WC a strand közepe táján, aminek bejárata a vasút felől található. A főbejárat mellett várhatóan október közepéig, végéig egy kávézó is működik.

Balatonszárszón is már két hete bezártak a Központi strand pénztárai, a kabinok és az értékmegőrzők pedig a múlt hét végéig működtek. Szeptember 17-ig még a vizesblokkokat működtetik, utána már teljesen szolgáltatások nélkül lehet sétányként használni a területet – mondta Némethné Szabó Magdolna, a strand vezetője.

Révfülöpön augusztus 27-én zártak be a strandok pénztárai, azóta a Szigeti és a Császtai strand is sétányként, szabadstrandként használható. Mindkét strandon mosdó is működik a fagyok beálltáig – jelezte Kondor Géza polgármester.

Balatonalmádiban a hétvégén még nyitva vannak a pénztárak a Budatavai, a Wesselényi és két káptalanfüredi strandon, de hétfőn megkezdik a munkaterületek átadását a fejlesztési munkákhoz, így attól kezdve már nem szednek jegyet a strandokon – ismertette Rasovszky Zoltán, a Balatonalmádi Városgondnokság strandi csoportvezetője. A strandok továbbra is nyitva lesznek, csak a konkrét munkaterületeket zárják el a látogatóktól. A Wesselényi strand főépületében nyitott mosdó is lesz a fagyos időig, várhatóan október végéig.

Kultúrával kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: kultúrkaland

Akár ez is tetszhet A szerző további művei