Öreg szaki nem vén szaki

Az idősödő kollégák minél tovább munkában tartása a cél

Az Európai Unió 1994-ben alapította az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökséget (EU-OSHA), amelynek feladata, hogy felhívja a figyelmet az egészségesebb és biztonságosabb munkakörülmények, munkahelyek fontosságára. A spanyolországi székhelyű cég meghirdette a „Helyes Gyakorlat Díjat”, amely a munkahelyi biztonság és egészség terén elővezetett törekvéseket igyekszik elismerni. Az ügynökség a MAVIR Zrt. gyakorlatát tartotta a legjobbnak.

A MAVIR az országban egyedülálló cég, feladata a magyar villamosenergia-rendszer zavartalan, biztonságos és fenntartható működtetése. Ez viszont veszélyes üzem: a nagyfeszültségű átviteli hálózatok és alállomások üzemeltetését és karbantartását, az üzemzavarok elhárítását csakis speciális szakértelemmel és nagy tapasztalattal bíró szakemberek végezhetik. A MAVIR Zrt. arra törekedett, hogy dolgozóit hosszú időn át egészségben, biztonságban tudja foglalkoztatni, ennek érdekében több, jogszabályi előírásokon is túlmutató intézkedést vezetett be. Például a nagyfeszültségű vezetékek közelében dolgozók járműveit defibrillátorral szerelte fel, illetve egy krízisakadémiát is működtet.

Minden cégnek elemi érdeke, hogy a szakértelmet és tapasztalatot sokáig hasznosítsa Fotó: Shutterstock

Hazánkban és az Európai Unióban egyaránt öregszik a társadalom, ez pedig jelentősen befolyásolja a gazdaságot és a munkaerőpiacot. A munkaerő jelentős százaléka az idősödő korosztályhoz tartozik, a megfelelő szakképzettségű fiatal utánpótlás biztosítása pedig egyre nehezebb feladat. Vagyis olyan feltételeket kell teremteni, amelyek ösztönözik a dolgozók foglalkoztatási hajlandóságát, egyúttal elősegítik a munkavégző képesség megőrzését. Ennek révén érhető el, hogy az idősödő munkavállalók minél hosszabb ideig járuljanak hozzá egy vállalkozás vagy cég működőképességhez.

Jelen és jövővel kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: Jelen és jövő

Akár ez is tetszhet A szerző további művei