Olimpiai kvalifikációs vb-k sora lesz Magyarországon

Négy sportágban rendeznek 2019-ben Magyarországon olimpiai kvalifikációs világbajnokságot.

Az áprilisi egyéni asztalitenisz-világbajnokságon és a júliusi vívó vb-n ranglistapontokat lehet szerezni, amelyekkel közelebb kerülhet a tokiói részvétel, az augusztusi kajak-kenu vb-n, valamint a szeptemberi öttusa vb-n pedig közvetlenül osztanak kvótákat. A kajak-kenunak Szeged, a másik három világbajnokságnak Budapest ad otthont.

Az eddigi legnagyobb magyarországi felnőtt-multisportrendezvénynek ígérkezik július és augusztus fordulóján a budapesti Maccabi Európa Játékok.

A magyar labdarúgó-válogatott mind a nyolc mérkőzését lejátssza a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjében. Az Eb-részvételt érő első kettőbe kerülés reményében Szlovákiában kezdi a sorozatot március 21-én és november 19-én Walesben fejezi be.

Immár hagyományosan Budapesten a Papp László Sportarénában kerül sor májusban a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére. Július elején rendezik a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat Székesfehérváron és az augusztusi első Forma–1-es futam Mogyoródon lesz. Az augusztus végi, szeptember eleji női röplabda Európa-bajnokságnak társrendezője Budapest. A nyár elejének fontos eseménye a június végi minszki Európa Játékok.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei