Nyitnak a húsvéti vásárok Bécsben

Piros tojás és csokinyuszi – április 2-ig ismét számos különleges helyszínen várják a látogatókat a bécsi húsvéti vásárok. A hagyományos kirakodó vásárok hangulatát a háttérben szóló élőzene és a gyerekprogramok teszik idén igazán egyedivé.

 Bár a karácsonyi vásárok már téli álomra szenderültek, a vásárok szerelmeseinek mégsem kell csüggedniük, hiszen március 17-én hivatalosan is megnyitottak a húsvéti vásárok Bécsben: A barokk környezetbe ékelt Schönnbrunni-kastélynál található vásáron 60 osztrák kézműves dekoratív húsvéti ajándékkínálatából és ínyenc falatai közül válogathatnak az odalátogatók. Az osztrák főváros legnagyobb vására immár 16. alkalommal nemcsak a felnőtteknek, hanem a kisgyermekeknek is különleges élménnyel szolgál, hiszen ők a húsvétinyuszi-műhelyben (Osterhasenwerkstatt) a tojáskeresés mellett marcipánból nyulakat formázhatnak, illetve virágot köthetnek, míg a szüleiket élő dzsesszkoncertekkel szórakoztatják.

A 17. kerületben található Kalvarienbergfest nemcsak a húsvéti ajándékkeresőket invitálja, hiszen itt a kreatív foglalkozásokon lehetőség nyílik arra, hogy a saját fantázia és alkotói tehetség is kibontakozzon. A jó hangulatot a háttérben szóló élő zenével garantálják a szervezők, a nyugdíjasokat pedig előadásokkal várják.

Március 23. és április 1. között érdemes a Pratert is felkeresni, ahol ingyenes programok várják a kisgyermekes családokat. A húsvéti ünnepi programsorozat keretein belül a gyermekek pecsétet gyűjthetnek, amit később az élményparkban található játékok kipróbálására válthatnak be. Aki az összes állomás feladatát teljesíti, részt vehet a Prater nyereményjátékán is.

40 000 hímzett tojásból válogathatunk

Aki inkább a hagyományőrző osztrák vásárok hangulatára vágyik, a Bécs óvárosában fellelhető Freyung téri Altwiener Ostermarkton megtalálja, amit keresett. Itt Európa legnagyobb tojáskollekciójából több mint 40 000 hímzett tojásból válogathat. Ezenfelül számos osztrák specialitást is kipróbálhat a húsvéti kalácstól (Osterpinze) a húsvéti bárányhúsig, valamint akár kézműves és virágkötő termékek között találhatja meg az ideális húsvéti ajándékot is. Nem messze ettől a tértől található az Am Hof húsvéti vásár, ahol szintén tradicionális tojások és virágdíszek, valamint hétköznapi osztrák ételek közül szemezgethet kedvére.

Húsvéti vásárok teljes programkínálata:

Schönbrunni kastély

  1. március 17.–április 2., mindennap 10 és 18 óra között

www.ostermarkt.co.at

Kalvarienbergfest

  1. március 14.–április 1., hétfő–péntek 10–18 óra között, szombat–vasárnap 9–18 óra között

Élőzene csütörtök–vasárnap 14 órától

www.kalvarienbergfest.at

Prater

2018. március 23.–április 1.

http://www.praterwien.com/startseite

Altwiener Ostermarkt

  1. március 16.–április 2., mindennap 10 és 19.30 óra között

www.altwiener-markt.at

Am Hof tér

  1. március 17.–április 2., hétfő–csütörtök 11 és 20 óra között, péntek–vasárnap és ünnepnapokon 10–-20 óráig

A gasztronómia standok 21 óráig tartanak nyitva

www.ostermarkt-hof.at

Akár ez is tetszhet A szerző további művei