Nyilatkozatok a Veszprém Final Fourba jutása után

A Telekom Veszprém 30–25-re nyert a francia Montpellier otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének vasárnapi visszavágóján, így kettős győzelemmel bejutott a kölni négyes döntőbe. Az elődöntő párosításait kedden sorsolják. A négyes döntő június első hétvégéjén Kölnben lesz, a Veszprém mellett a macedón Vardar Szkopje, a spanyol Barcelona és a francia Paris Saint-Germain jutott a négy közé.

Xavi Sabaté, a Telekom Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak a kvalifikációhoz és ehhez a meccshez. A Montpelliernek is jár minden elismerés, nagyszerű csapat, az első félidőben fantasztikusan játszott, sok problémát okozott. A célunk az volt, hogy nyerjünk és nem az, hogy tartsuk az előnyünket. A Montpellier az első félidőben nagyon jól védekezett 5–1-es felállásával. A második félidőben megváltoztatunk pár dolgot, feljavult a támadásunk és a védekezésünk is összeállt. Ennek köszönhetően indításgólokat tudtunk szerezni, a megszerzett előnyt pedig Alilovic fantasztikus 15 perce segített megtartani. Még egyszer gratulálok a csapatomnak, hiszen hatalmas dolog zsinórban negyedszer is bejutni a Final 4-ba!

Nagy László volt a Telekom Veszprém esze   Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Mirko Alilovic, a Telekom Veszprém kapusa: Először is gratulálok a fiúknak, hiszen ahogy Xavi is mondta, nagyon nehéz négyszer is bejutni a Final 4-ba. A Montpellier fantasztikus csapat, nagyon nehéz volt ellenük. Így különösen édes a siker, hogy egy ilyen kiváló együttes ellen sikerült a továbbjutás. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz itt. Tisztában voltunk azzal is, hogy a háromgólos előnyünk nem jelent semmit, főleg egy ilyen gyors csapat ellen. A második félidőben feljavult a játékunk minden téren, sikerült indításgólokkal felzárkóznunk, majd a győzelmet is megszereztük.

Patrice Canayer, a Montpellier vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek a továbbjutáshoz. Nagyszerű dolog volt ellenük játszani ezt a negyeddöntőt. A szememben ez a klub Európa legnagyobbja jelenleg. Évek óta nagyon magas szinten teljesítenek. Lehet, hogy nem sikerült nekik eddig megnyerniük a BL-t, de ismét megvan erre minden esélyük. Gratulálok a játékvezetőknek is, akik nagyon jól dolgoztak, kontrollálták a meccset, habár nagyon nehéz dolguk volt, hiszen ez egy igen fizikális csata volt. Gratulálok a csapatom teljesítményéhez ebben a Bajnokok Ligája szezonban. Az elején voltak nehéz pillanataink, alsóházi csoportból indultunk, de elértük azt, hogy a végén a Final 4-ért játszhattunk. Fantasztikus első félidőt produkáltunk, próbáltuk tartani ezt a szintet a második játékrészben is, de egy ilyen erős csapat ellen ez nem sikerült. Remélem, hogy hamarosan elég erőssé válunk ahhoz, hogy még egy körrel továbbjussunk.

Aron Palmarsson a Telekom Veszprém egyik motorjaként vitte sikerre csapatát  Fotó : MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Jure Dolenec, a Montpellier játékosa: Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen nagyszerű első félidőnk volt. Ugyanakkor, ha visszatekintünk az elmúlt évekre, akkor látható, hogy mennyit fejlődtünk és ez mindenképpen pozitív. Gratulálok a Veszprémnek, mindkét meccsen jobbak voltak nálunk. De gratulálok minden tagjának és szurkolójának a Montpelliernek, fantasztikus hangulat volt itt ma. Nem leszek már itt jövőre, de remélem, hogy a Montpellier ismét eljut idáig, sőt még egy körrel tovább is.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei