Novemberben Budapesten a Queen

Európai turnéja keretében a magyar fővárosban is fellép a világhírű Queen együttes és Adam Lambert énekes. A közös produkció először lesz látható Magyarországon november 4-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A formáció november elejétől december közepéig 24 arénában mutatja be új műsorát, amelynek egyik apropója, hogy negyven évvel ezelőtt jelent meg a Queen egyik legsikeresebb lemeze, a több mint hatmillió példányban eladott News of the World. Az 1977-ben megjelent Queen-albumon szerepelt mások mellett a We Will Rock You és a We Are the Champions is.

„Olyasmiket tervezünk, amiket még soha“

„A mostani turné merőben más lesz, mint a korábbi show-k, az új technológiák segítségével sokkal több mindent tudunk megvalósítani. Olyasmiket tervezünk, amiket még soha, vagy már régóta nem csináltunk“ – idézte a közlemény Roger Taylort, a Queen alapító tagját, dobosát. Brian May gitáros hozzátette, hogy a nagy slágerek mellett néhány olyan dolgot is belecsempésznek a műsorba, amire az emberek nem számítanak. „Adam Lambert dögös rockzenész, de számos arca van, ami remekül illik a zenénkhez és meg kell mutatnunk.”

A sikeres amerikai énekes és a Queen 2009 óta dolgozik együtt. 2009-ben megjelent bemutatkozó albuma óta halmozza az elismeréseket, anyagai világszerte listavezetők, emellett a Queennel közös koncertsorozatai is hatalmas közönségsikert értek el. A Queen + Adam Lambert-produkció már csaknem száz koncertet adott a világ különböző helyein, 2012 nyarán félmillió ember előtt játszottak Kijevben.

Queen a rockzene egyik legsikeresebb zenekara

Az 1971-ben alakult és Freddie Mercury énekes 1991-ben bekövetkezett haláláig aktív Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, világszerte mintegy 170 millió albumot adott el. Az együttes utolsó, 1986-os turnéja keretében mintegy 80 ezer néző előtt lépett fel július 27-én a Népstadionban, a világhírű nyugat-európai zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött.

A Queen + Adam Lambert huszonöt várost érintő észak-amerikai stadionturnéja június 23-án kezdődik Phoenixben és augusztus elejéig maradnak a kontinensen. Amerikában és Európában a Q + AL- produkcióban Adam Lambertet, Brian Mayt és Roger Taylort Spike Edney (billentyűk), Neil Fairclough (basszusgitár) és Tyler Warren (ütőhangszerek) egészíti ki.

Fotó: Shutterstock

 

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei