Nemzetközi arany a mádi bornak!

Magyar siker született a Muscats du Monde rangos nemzetközi muskotályborversenyen: a franciaországi megmérettetésen a mádi Holdvölgy Borászat sárgamuskotálya aranyérmet kapott és bekerült a top 10-es rangsorba is – közölte a borászat csütörtökön az MTI-vel.

A Franciaországban idén 17. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 25 ország 214 száraz, édes és gyöngyöző muskotályborából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 38 arany- és 33 ezüstéremmel díjazott.

Tarolás az édessel

Az Exaltation 2015 dűlőválogatott édes tokaji sárgamuskotály a Holdvölgy Borászatnak már a harmadik bora, amely aranyérmet nyert és a top 10-be került a franciaországi versenyen. A Muscats du Monde-on díjnyertes Holdvölgy-borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt.

Az idén díjnyertes Exaltation 2015 kereskedelmi forgalomban még nem kapható, mivel a borfajta több évtizedes érlelési potenciálja miatt a Holdvölgy minimum hároméves (hordós, majd palackos) érlelés után bocsátja piacra a bormárka tételeit – olvasható a közleményben.

Itt a furmint is!

Mád egy csoda! Ahogyan arról korábban is írtunk, a bor régiókat, embereket emel fel! Ugyanakkor Tokaj már nemcsak az édes borairól híres, hanem a furmint is viszi a prímet! Természetesen a nedűvel csak mértékkel!

Akár ez is tetszhet A szerző további művei