Nem hagytak esélyt a franciáknak a magyar hölgyek

A magyar válogatott 24–5-re legyőzte Franciaország csapatát a vizes világbajnokság keddi játéknapján, a női vízilabdatorna második fordulójában a Margitszigeten.

A franciák felett aratott 19 gólos győzelemmel folytatta szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a hazai rendezésű vizes világbajnokság keddi játéknapján a Margitszigeten.

Csütörtökön kell figyelni

A C csoport második meccsnapján Bíró Attila csapata az erőviszonyoknak megfelelően könnyedén kerekedett felül riválisán, s miután négyesbeli legfőbb vetélytársa, a holland csapat szintén nyert a japánok ellen, a két győzelemmel álló csapatok csütörtöki rangadóján dől el a csoportelsőség.

A keddi 24–5-ös sikerből hárman is – Bujka Barbara, Keszthelyi Rita és Antal Dóra – egyformán négy góllal vették ki részüket.

A képen a francia Louise Guillet (b) és Keszthelyi Rita. MTI Fotó: Czagány Balázs

A magyar válogatott 24–5-re legyőzte Franciaország csapatát a vizes világbajnokság keddi játéknapján, a női vízilabdatorna második fordulójában a Margitszigeten.

Az első komoly magyar helyezés

Rasovszky Kristóf ötödik lett a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében a vizes világbajnokság keddi napján Balatonfüreden.

A szám 20 éves junior világ- és Európa-bajnoka 1:52:01.70 órás idővel csapott célba, a szám másik magyar versenyzője, Székelyi Dániel a 21. lett.

Balatonfüred, 2017. július 15. Papp Márk (b) és Rasovszky Kristóf (j) a 17. vizes világbajnokság férfi 5 kilométeres nyílt vízi úszás versenyszámának döntõje után Balatonfüreden 2017. július 15-én.   MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A számot az olimpiai bajnok holland Ferry Weertman nyerte, ezzel ő lett az első férfi versenyző a sportág történetében, aki ebben a számban az ötkarikás aranyérem mellé a világbajnokit is megszerezte.

A toronyugrásban is lehetett honfitársunknak drukkolni

Kormos Villő a 28. helyen végzett a női toronyugrás kedd délelőtti selejtezőjében, így nem jutott be a 18-as középdöntőbe a budapesti vizes világbajnokságon.

Budapest, 2017. július 18. Kormos Villõ a 10 méteres nõi toronyugrás selejtezõjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 18-án.   MTI Fotó: Illyés Tibor

Akár ez is tetszhet A szerző további művei