Nem eltakarni, hanem elterelni

A megoldás a nők három nagy problémájára

Te is érezted már egy boltba lépve, hogy itt semmi sem neked való? Aztán nagy nehezen mégis ráveszed magad, hogy felpróbálj pár ruhát, belenézel a tükörbe, és pontosan ugyanazt látod, mint mindig, mert megakad a szemed azon a bizonyos kényes részen. Ezért aztán hagyod inkább az egészet, és felveszel valamit, ami ápol és eltakar.

Nos, a helyzet az, a legtöbben pontosan ugyanezzel a problémával küzdenek, a divatcégeknek viszont az az érdeke, minél többen vásároljanak tőlük, szóval hidd el, igenis van neked való ruha a boltokban, sőt, pont neked való is. A problémás területeket nem eltakarni kell, hanem elterelni róluk a figyelmet, amiben a szabásvonalak, színek, minták lesznek a segítségünkre, mivel a tekintet a mintákra, színekre ugrik automatikusan, tehát amit nem akarunk kiemelni, oda sötét vagy semleges színt vegyünk fel. A minták mérete, vonalvezetése, pedig segít, hogy a pillantásokat másfele, az előnyösebb részeinkre csaljuk.

Nézzük, mi a megoldás a te problémádra!

„Akárhonnan nézem, nagynak tűnik a hasam” probléma megoldása:

A legtöbb nő szereti, ha a férjeik elmennek velük vásárolni Fotó: Shutterstock

Neked, azt kell elérned, hogy középről a szélre, illetve fel és le vezesd a hangsúlyt.

Felsőkben, a V-nyakú kivágást, a ferde csíkost vagy a középen húzottat válaszd. Ezek segítenek nyújtani a felsőtestet és kiemelni az előnyös részeket. A középen húzott szabásvonal meglepő lehet elsőre, de a helyzet az, a redők finoman el fogják takarni, amit kell, próbáld csak ki! Ez a bizonyos összehúzás középen ruhák esetében is nagyon előnyös választás neked. A csíkosnál ügyelj, hogy szélesek legyenek a csíkok és oldalról lefele fussanak, kiemelve a V-kivágást! A legjobb, ha átlapolós, oldalt, csípőn kötős fazonú, mert ez még jobban eltereli a figyelmet középről. Szoknyából is egy átlapolós, oldalkötős fazon lehet a jó választás. Nadrágból pedig az oldalzsebes, alacsonyabb derekú fog igazán szépen mutatni rajtad.

Nadrágból, szoknyából válassz a felső résznél világosabb árnyalatot vagy élénkebb színt, így még jobban segítheted kiegyenlíteni az arányaidat!

„Bárhonnan is nézem, nagynak érzem a fenekem, szélesnek a csípőm” probléma feloldása:

Neked a felső testedre és a derekadra kell helyezned a hangsúlyt, ügyesen áthelyezve a figyelmet lentről fentre. A felsők legyenek világosabbak vagy élénkebb színűek, mint a szoknyák és a nadrágok, és lehetnek mintásak, fodrosak is, a legjobb ha derékban szűkítettek, illetve ha a minták, a fodrok a derék felé irányulnak. Nadrágból a magas derekú, egyenes szárú fazon segíti finomítani nőies adottságaidat, érdemes övvel a derekat még jobban kiemelni. Szoknyából az A-vonalú, azaz a deréktól lefelé finoman szélesedő fazon a legjobb választás számodra, ha kis díszítés, fodor van az alján, az még jobban segít elterelni a figyelmet a csípőtájékról. Ruhából is ez a fazon a legnyerőbb, különösen ha a felső része díszesebb is.

„Hiába minden, én mindenben formátlannak érzem magam” problémára a válasz:

Neked az aszimmetrikus, különlegesebb szabásvonalak segítenek formáid kiemelésére, megerősítésére. A vállad, a derekad, a csípőd nagyjából egy vonalban van, ezért azt kell elérned, hogy a csípőd, vállad szélesebbnek, a derekad pedig keskenyebbnek hasson. Felsőkből a legjobb a derékban húzott fazon, ami lefelé kicsit bővül, ha minta, díszítés van rajta, az még jobban segíti a nőies idomok kiemelését. Nyugodtan váltogathatod, hogy felül vagy alul viselsz mintát, illetve a világos, élénk színeket is bátran variálhatod, egyszer fentre, másszor lentre helyezve a hangsúlyt. Szoknyából válaszd az aszimmetrikust, hogy különlegessé tedd a megjelenésed, ruhákban ugyanígy, esetleg csíkozással is megerősítve a hatást! Övvel is ki tudod emelni az arányaidat, teheted a derekadra, a csípődre is, attól függően, hogy derék- vagy csípőfazonú darabot viselsz, te az a szerencsés vagy, aki ezt is cserélgetheti.

Stílusvadászattal kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: stílusvadász

Akár ez is tetszhet A szerző további művei