Nem az a fontos, az ember hány éves – Szépkorúak Sportfesztiválja

Több mint negyven, kifejezetten a szépkorúakra szabott mozgásformával várja a nyugdíjas résztvevőket a Decathlon Szépkorúak Sportfesztiválja június 6-án Cegléden a Gubody parkban. A Magyar Szabadidősport Szövetség által rendezendő ingyenes mozgás- és életmódnapon többek között gerinctorna, egyensúlygyakorlatok, tánc, fittball, snookball, élő csocsó, gördülő járművek, népi játékok, ütős-, célzó- és dobójátékok, ügyességi feladatok szerepelnek a programban. Az előnevezések alapján az idei korrekorder egy 95 éves zuglói „versenyző” lesz.

A testünk esetében is igaz, hogy amit nem használunk, az berozsdásodik. Izmainkat, ízületeinket leginkább mozgással és aktív életmóddal tudjuk karban tartani. Ezért a legfőbb cél: a megelőzés és a karbantartás. Mozogni sosem késő elkezdeni: fontos a fokozatosság, az esetlegesen meglévő betegségek figyelembevétele, a pulzuskontroll, a folyamatos folyadékpótlás és ennél a korosztálynál talán a szokásosnál is lényegesebb az alapos bemelegítés. A rendszeres testmozgás következménye többek között a javuló keringés, a jobban működő mozgató- és idegrendszer, jó pár plusz év, kevesebb gyógyszer, no meg ép test és lélek, szellemi frissesség. 

A mozgás, a jó társaság önmagában is öröm, de ösztönzésül hat korcsoportban, férfi-női kategóriában értékes ajándékokhoz jutnak a nap végén a legaktívabbak, vagyis a legtöbb versenyszámban indulók. A szerencsések a nap folyamán többször is értékes díjakkal gazdagodhatnak, melyek sorsolás útján kerülnek gazdáikhoz.

A testi-lelki-szellemi felfrissülés érdekében az aktivitások mellett szűrővizsgálatokkal, életmód-tanácsadással és a nap zárásaként termálvizes fürdési lehetőséggel egészül ki a rendezvény programja.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei