Naponta 10 magyar lábát vágják le cukorbetegség miatt, pedig megelőzhető lenne

Fitoterápiás tanácsadás, szűrőkörút, cukormentestorta-verseny: Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és a Diabess-Györgytea szakmai partnerként idén is több alkalommal részt vesz a cukorbetegség megelőzését és megfelelő kezelését célul kitűző Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjain.

Szabó Gyuri bácsi mindig is szívügyének tekintette a cukorbetegek sorsát: nemcsak az előadásain és a személyes tanácsadásokon hangsúlyozza a megelőzés fontosságát, hanem az érintettek életminőségének javításáért is igyekszik minél többet tenni. Első szabadalmaztatott gyógyteakeverékét is a diabétesz kezelésére állította össze, amit az Országos Gyógyszerészeti Intézet 1999-ben Diabess-Györgytea néven gyógyhatású növényi készítményként törzskönyvezett.

A Györgytea immár egy éve működik együtt az Erős Antónia által alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal azért, hogy segítsen minél több magyar ember figyelmét felhívni a szűrés fontosságára és az idejében elkezdett terápia életmentő szerepére.

Nemcsak a szűrés fontos, hanem a megelőzés is

Magyarországon – 2014-es adatok szerint – 772 ezer cukorbeteg él, közülük évente több mint 3600 beteg lábát kell amputálni, de a vaksághoz vezető szemészeti szövődmények is körül-belül minden harmadik cukorbeteget érintik – hangzott el az alapítvány évadnyitó sajtóeseményén.

„Ezek az adatok sokkolóak, hiszen a 2-es típusú cukorbetegség rizikója kis odafigyeléssel és megfelelő életmóddal csökkenthető, míg a kialakult betegség karbantartható, a szövődmények pedig megelőzhetőek lennének” – nyilatkozta Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezetője és hozzátette, hogy a megfelelő gyógynövények használata minden fázisban segítséget nyújthat.

Azért, hogy a cukorbetegségben érintettek minél teljesebb és egészségesebb életet élhessenek, a Györgytea szakértői idén is több ponton kapcsolódnak az alapítvány rendezvényeihez: tanácsadást tartanak a szűrőkörút állomásain és részt vesznek Magyarország cukormentes tortája háziverseny zsűrijében.

Hol találkozhatnak a Györgytea tanácsadóival?

Az Egyszer élünk körút néven létrehozott szűrőprogram során egészen novemberig kint lesznek a sárga szűrősátrak ismert futóversenyeken, fesztiválokon és családi napokon. A szűrőkörút alábbi állomásain a Diabess-Györgytea szakértőihez is fordulhatnak az érdeklődők:

Június 5.: Szépkorúak Sportfesztiválja, Cegléd

Június 29–30.: Víz-Zene-Virág Fesztivál, Tata

November 17.: Egy csepp világnap, Budapest

Akár ez is tetszhet A szerző további művei