Naplementebútorok dobják fel Bécset

A bécsi Múzeumi Negyed, a Museumsquartier (MQ) változatos programmal nyitotta meg a tavaszi szezont. Kihelyezték ugyanis az MQ jellegzetes ülőalkalmatosságait, az új színben pompázó MQ Viena utcabútorokat. Idén a naplementeárnyalat kapta a legtöbb voksot.

 E hónaptól összesen 76 új, naplementeszínű fekvőhelyen pihenhetnek a Múzeumi Negyed látogatói. A bútorok színét egy online szavazás keretein belül választhatták ki a szavazók, ahol a voksok majdnem felével a naplemente lett a legkedveltebb. A fesztiváliszap fantázianevű szín 32,04 százalékkal, a tengeri szellő pedig 23,48 százalékkal messze alulmaradt a szavazásban.

A bútorok kihelyezésével egy időben újra felállították az MQ Amore szoborparkját, a Múzeumi Negyed művészi minigolfpályáját, ahol 16 órától ingyen minigolfozhatnak az érdeklődők a műalkotások között. A kora esti órákban pedig sétáló koncertekkel várják a tavasz szerelmeseit. A Walking Concerts nevű program lényege, hogy a látogatók egy fülhallgatón keresztül hallgathatják a Wiener Blond nevű formáció zenéjét, méghozzá bárhol a Múzeumi Negyed területén. Az MQ tavaszindító programja ingyenes.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei