Mustique – privát sziget, a világsztárok búvóhelye

Tudod, hol van Mustique? A Karib-világban, a Grenadine-szigetekhez tartozik, százötven kilométerre található Barbadostól. Mindössze 5,7 négyzetkilométeres ez a korallzátony, ahol sok teknős él, s közel annyi celeb pihen.

Képzeld, a lakossága nem több 500 főnél, az emberek három faluban laknak (Lovell, Britannia Bay és Dover), de csúcsidőben, decembertől áprilisig sokszor 1300-an is vannak a sziget 100 magánvillájában és két mini hoteljében (Cotton House, 17 szobával és Firefly, 5 szobával).

Ide nem juthat be akárki

Tulajdonképpen az egész sziget egy magáncégé, a Mustique Company a tulajdonos, ez a vállalkozás adja bérbe, illetve adja el a villákat. Ugye tudod, hogy ide nem juthat be akárki…

A szigeten nincsenek törvények, szabályok, mindenki azt csinál, amit akar, persze a normál határokon belül.

Legendás partikat rendeznek itt a gazdagok

Legendás partikat rendeznek itt a gazdagok, a luxusgasztronómiának hódolnak a vacsorákon, hatalmas BBQ-esteket tartanak a tengerparton, s persze jól fogynak a koktélköltemények s a drága francia pezsgők is.

A sztárok és a gazdagok általában visszavonulnak a villáikba

Ha véletlenül erre jársz, s valahogy bejutsz erre a magánszigetre, lehet, hogy elcsodálkozol, hol is vannak az emberek, mert túl sok mozgást nem látni. A sztárok és a gazdagok általában visszavonulnak a villáikba, s ott töltik el a napjaikat békében.

A Macaroni beach a legkedveltebb a szigeten, természetesen fehér homokos ez a partszakasz. Olyan csend van itt, hogy csak a békák brekegését lehet hallani, s a krikettjátékosok domboldalról leszűrődő zaját. Igazi paradicsom ez…

Margaret brit hercegnő, Mick Jagger, Tommy Hillfiger is vásárolt itt villát

Margaret brit hercegnő, Mick Jagger, Tommy Hillfiger is vásárolt itt villát, mint ahogy David Bowie is, de ő nemrégiben eladta a nyaralóját, mert ráunt.

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook- boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 200 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.

Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!

www.alomutazo.hu

Akár ez is tetszhet A szerző további művei