Mozifilm a szentpétervári Ermitázs Múzeumról

December 12-től érkezik a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházba és országszerte számos további moziba A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozat legújabb része.

Az Ermitázs – A művészet ereje című film átfogó képet nyújt a világ egyik legnagyobb és legismertebb múzeuma, az Ermitázs lenyűgöző épületeiről, páratlanul gazdag gyűjteményéről és a múzeumnak otthont adó Szentpétervár nevezetességeiről, felidézve a város és a múzeum három évszázadon átívelő történetét.

A filmben Toni Servillo, A nagy szépség Európa-filmdíjas sztárja kalauzolja végig a nézőket a múzeum csodálatos épületegyüttesén és csarnokain, bemutatva többek között a Téli Palotát, az Ermitázs Színházat, a Raffaello-lodzsát és a hősök arcképcsarnokát a napóleoni háborúk honvédőiről.

Ermitázs Színház

A múzeumi séta során a falakon látható remekműveken megelevenednek Európa művészetének nagy korszakai Leonardótól Raffaellóig, Van Eycktől Rubensig, Tizianótól Rembrandtig, az épület falain kívül pedig megannyi történelmi emléket és urbanisztikai különlegességet őrző város tárul fel a nézők előtt. Egy hely, ahol a kultúra és a művészet évszázadok alatt egymásra találhatott.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei